Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Hokej

Budú hráči NHL na olympiáde? Šéf organizátorov ZOH stále verí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Šéf kórejských organizátorov vyjadril nádej, že ďalšie rokovania s predstaviteľmi NHL prinesú výsledky.

Paríž 15. mája (TASR) - Prezident organizačného výboru ZOH 2018 Lee Hee-beom naďalej verí, že hráči NHL sa budú môcť predstaviť na hokejovom turnaji v Pjongčangu. Uviedol to počas pondelňajšej návštevy Paríža, ktorý je spolu s nemeckým Kolínom spoluorganizátorom prebiehajúcich MS v hokeji.

"Nemyslím si, že je to konečné rozhodnutie. Stále existuje priestor na diskusiu a ďalšie rokovania," povedal Lee Hee-beom na margo aprílového stanoviska vedenia zámorskej profiligy neprerušiť sezónu a neuvoľniť tak hokejistov zo svojej súťaže na budúcoročnú zimnú olympiádu.

Lee sa v pondelok ráno v Paríži stretol s prezidentom Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) Renem Faselom a rozprávali sa o možnom riešení situácie. "Mali sme s Renem veľmi užitočné pracovné raňajky a stretol som sa aj s viacerými ďalšími hokejovými lídrami z Európy. Zhodli sme sa s predstaviteľmi z IIHF, že sme na jednej lodi."

Šéf kórejských organizátorov vyjadril nádej, že ďalšie rokovania s predstaviteľmi NHL prinesú výsledky. "Som pripravený sa s nimi opäť stretnúť. Nič nie je definitívne, pokiaľ nepadne konečné rozhodnutie," dodal Lee s tým, že vo veci účasti hračov z NHL úzko spolupracuje aj s prezidentom MOV Thomasom Bachom.

Hráči z NHL sa predstavili na uplynulých piatich zimných olympijských hrách, ale majitelia klubov našli pred Pjongčangom 2018 málo dôvodov, aby v čase hier prerušili súťaž.