Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Hráči si užili Nohavicu, zahral im aj smutného hokejistu

Česká folková legenda Jaromír Nohavica. Foto: TASR

Hráči si pochvaľovali spoločnú štvrtkovú večeru ako i koncert, na ktorom im zahral slávny český pesničkár Jaromír Nohavica.


Ostrava 8. mája (TASR) - Dva dni voľna na MS padli slovenským hokejistom vhod. Po mimoriadne náročnom zápasovom programe mohli dôkladne zregenerovať, "dobiť si baterky" a načerpať energiu pred trojicou duelov s favoritmi Fínskom, Ruskom a USA. Hráči si pochvaľovali spoločnú štvrtkovú večeru ako i koncert, na ktorom im zahral slávny český pesničkár Jaromír Nohavica.

"Odmalička som vyrastal na českej country hudbe, počúval som aj Nohavicu. Som rád, že som si ho mohol užiť teraz naživo. Niektorí speváci majú iný hlas naživo a iný na 'cédéčku', tu však vôbec nebolo cítiť rozdiel,"
prezradil Marek Viedenský.

Koncert si v podstate vyžiadal tréner Vladimír Vůjtek, ktorý je veľkým obdivovateľom Nohavicovej tvorby i jeho kamarátom. "Jardu poznám, bol som na niekoľkých jeho koncertoch a aj tento som si veľmi užil. Hlavné ale je, že si ho užili aj hráči. Boli nadšení. Jarda je šoumen, skúsený bard, ktorý vie, ako chlapcov pobaviť," povedal tréner.

Nohavica zaspieval hráčom známy hit "Pijte vodu" či novší song "Pieseň smutného hokejistu", ktorú pred šampionátom zložil špeciálne slovenským reprezentantom. V nej hrá na citlivú strunu, v osobnej spovedi slovenský hokejista spieva napríklad "prehrávam všetky súboje, tréner sa pýta 'Čo to je?', ja krútim hlavou sťa ťava, to tá zas.atá Ostrava". "On je v tomto taký kontroverzný, čo má na srdci, to na jazyku. Ale práve preto ho uznávam. Bolo to zaujímavý koncert, príjemné spestrenie dňa," vyjadril sa na adresu 61-ročného charizmatického muzikanta Marián Gáborík.

Pozitívne vnímal koncert aj kapitán Tomáš Kopecký: "Klobúk dole. Samozrejme som vedel, kto je Jarek Nohavica a počul som jeho pesničky, že sa hrávajú pri táboráku. Ale keď to človek počuje naživo, fakt to má hlavu aj pätu. Bol som veľmi milo prekvapený a som veľmi rád, že som niečo takéto zažil."

Čo je najdôležitejšie, hráči si pri hudbe vyčistili hlavy a prišli na iné myšlienky. "Myslím si, že to uvoľnilo atmosféru. Nálada sa veľmi zlepšila," spokojne konštatoval Vůjtek. "Oddýchli sme si trochu od hokeja a upokojilo nás to. Mohli sme sa fyzicky aj mentálne zregenerovať. Tak verím, že nám to pomôže aj v sobotňajšom zápase s Fínskom," zaželal si Marek Viedenský.