Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Hráčmi týždňa sa stali Tomek, Chábera a Špirko

Brankár Trenčína Ján Chábera (vľavo) vyráža puk pred Košičanom Richardom Lelkešom v zápase 8. kola Tipsport Ligy Dukla Trenčín - HC Košice, 2. októbra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Chábera bol v uplynulom týždni veľkou oporou Dukly Trenčín.

Bratislava 5. októbra (TASR) - Hráčmi uplynulého týždňa v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži sa stali brankári Tomáš Tomek zo Žiliny, Ján Chábera z Trenčína a útočník Rastislav Špirko z Martina. Informovala o tom internetová stránka Tipsport Ligy.

Hráči MsHK DOXXbet Žilina naplno bodovali v Banskej Bystrici a Nitre a hlavným strojcom nečakaného úspechu bol brankár Tomek. V Banskej Bystrici kryl všetkých 45 striel domácich, v Nitre dlho držal čistý štít a kapituloval až necelé dve minúty pred koncom. Spolu s duelom proti Zvolenu jeho nepriestrelnosť trvala 168 minút a 37 sekúnd. Vo dvoch víťazných zápasoch čelil 91 strelám, z ktorých inkasoval iba raz s 98,90 percentnou úspešnosťou zákrokov.

Chábera bol v uplynulom týždni veľkou oporou Dukly Trenčín, v piatok si na ňom vylámali zuby hráči majstrovských Košíc (2:1 sn), v nedeľu zasa vynuloval Piešťany (1:0). Počas dvoch víťazných duelov na neho smerovalo 78 striel a iba jediná prešla za jeho chrbát, čo predstavuje 98,71-percentnú úspešnosť zákrokov.

Skúsený martinský útočník Špirko je najvýraznejšou ofenzívnou oporou svojho mužstva, v kanadskom bodovaní súťaže mu patrí druhé miesto. V uplynulých dvoch dueloch práve on rozhodol o plnom bodovom zisku pre Martin, keď v každom strelil víťazný gól. Zo siedmich gólov Martina mal podiel hneď na piatich, keď tri strelil a na dva prihral.