Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Hviezdami januára v NHL Ovečkin, Tavares a Rask

Hokejový center Islanders John Tavares oslavuje gól v zápase zámorskej hokejovej NHL New York Rangers - New York Islanders (3:4 pp a sn) v piatok 15. februára 2013. Foto: TASR/AP

Hviezdami mesiaca január sa v zámorskej hokejovej NHL stali krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, center New Yorku Islanders John Tavares a brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask.

New York 2. februára (TASR) - Hviezdami mesiaca január sa v zámorskej hokejovej NHL stali krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, center New Yorku Islanders John Tavares a brankár Bostonu Bruins Tuukka Rask. Informoval web nhl.com.

Kapitán Capitals strelil v januári 12 gólov a bol najlepším strelcom v mesiaci v celej NHL. Ovečkin bodoval v deviatich z 13 zápasov a svoje konto obohatil o 15 kanadských bodov (12+3). V šiestich dueloch bodoval viac ako raz a v deviatich skóroval. Dvadsaťdeväťročný útočník sa stal len piatym hráčom v dejinách NHL, ktorý zaznamenal najmenej 30 gólov v každej z jeho prvých desiatich sezón v profilige, čim sa postavil po bok Waynea Gretzkého, Jariho Kurriho, Mikea Bossyho a Mikea Gartnera.

Tavares zaznamenal v 12-tich zápasoch 16 bodov a bol celkovo tretím najproduktívnejším hráčom v januári. Kapitán "ostrovanov" pomohol tímu k prvému miestu v Metropolitnej divízii. Spoluhráč Slovákov Jaroslava Haláka a Ľubomíra Višňovského bodoval v siedmich dueloch viac ako jedenkrát a strelil tri víťazné góly. Tavares sa predviedol aj v exhibičnom Zápase hviezd v Columbuse, v ktorom strelil štyri góly a vyrovnal rekord Danyho Heatleyho z roku 2003.

Fínsky brankár Rask mal v januári skvelú formu, keď vychytal sedem víťazstiev v jedenástich dueloch s priemerom 1,61 gólu na zápas. Deväťkrát inkasoval dva a menej gólov.