Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Hokej

Požiar v Ice Hall aréne na MS uhasili, zápas Nemecko - Dánsko posunuli

Na snímke hasiči odchádzajú z uzavretej arény Ice Hall pred štartom zápasu A-skupiny medzi Nemeckom a Dánskom na 85. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji v Helsinkách 19. mája 2022. Helsinskú Ice Hall arénu krátko pred štartom štvrtkového zápasu A-skupiny medzi Nemeckom a Dánskom usporiadatelia nútene evakuovali. Priamo v dejisku zatiaľ neinformovali, čo bolo dôvodom, či ide o prípadný požiar alebo únik čpavku. Foto: TASR/AP

Pred halou stáli fanúšikovia, novinári, ale aj dobrovoľníci.

Helsinki 19. mája (TASR) - Zápas A-skupiny hokejových MS vo Fínsku medzi Nemeckom a Dánskom sa začne o 17.00 SELČ. K posunu došlo po tom, čo v helsinskej Ice Halle vypukol požiar, ktorý sa podarilo uhasiť a už nehrozilo ďalšie nebezpečenstvo. Druhý dnešný zápas "slovenskej" A-skupiny medzi Kanadou a Kazachstanom by sa mal začať o 20.30. Pôvodne bol jeho štart plánovaný na 19.20 SELČ.

Helsinskú arénu krátko pred štartom štvrtkového zápasu A-skupiny medzi Nemeckom a Dánskom usporiadatelia nútene evakuovali po tom, čo v hale vypukol požiar.

Pred halou stáli fanúšikovia, novinári, ale aj dobrovoľníci. Zamestnanci haly behali okolo s hasiacimi prístrojmi, smerom ku hale mierili hasičské vozy. V hale bol cítiť zápach.

Portál yle.fi informoval, že podľa záchranárskych zložiek mesta Helsinki je už požiar uhasený, neprišlo k väčším škodám a ani zraneniam.