Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Ivan Pulkert je novým generálnym sekretárom SZĽH

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Ján Krošlák

Pulkert je človek z hokejového prostredia, neskôr pracoval ako manažér v súkromnom sektore, v oblasti obchodu, priemyslu, logistiky a retailu. J

Bratislava 7. augusta (TASR) - Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) má nového generálneho sekretára, keď na uvoľnenú stoličku po Miroslavovi Valíčkovi, ktorý sa v júni vzdal funkcie, zasadol Ivan Pulkert. Zväz zároveň obsadil aj novú pozíciu výkonného riaditeľa, stal sa ním Peter Kruľ.

"Ak chceme, aby v budúcnosti Slovensky hokej fungoval lepšie, musíme začať od seba a ísť príkladom. Verím, že s pomocou týchto dvoch odborníkov budeme fungovať lepšie, a zároveň sa nám podarí zlepšiť komunikáciu voči klubom a ešte viac spojiť hokejové hnutie," povedal v oficiálnej tlačovej správe prezident SZĽH Miroslav Šatan. V pláne je aj v najbližších dňoch predstavenie nových tvárí verejnosti na oficiálnej tlačovej konferencii.

Pulkert je človek z hokejového prostredia, neskôr pracoval ako manažér v súkromnom sektore, v oblasti obchodu, priemyslu, logistiky a retailu. Jeho úlohou bol rozvoj a budovanie jednotlivých značiek. „Hokej som niekoľko rokov hrával. Je mojou srdcovou záležitosťou, preto som prijal ponuku zväzu a rád by som svoje skúsenosti preniesol do tohto prostredia. Prichádzam s víziou spájania hokejového hnutia. Verím, že spoločnými silami sa nám podarí budovať hnutie na úrovni infraštruktúry, počtu hokejistov, zlepšovania hokejového prostredia, výchovy mládeže a podobne,“ povedal po nástupe nový generálny sekretár.

Kruľ má za sebou štúdium diplomacie na univerzite v Banskej Bystrici aj v Kolíne nad Rýnom, neskôr študoval aj verejnú politiku na Harvardovej univerzite. Pracoval vo finančnom sektore so zameraním predovšetkým na oblasť zdravotníctva, a tiež v oblasti strategického poradenstva, kde sa venoval projektom zameraným na stratégiu, financie a transformácie firiem. "Môj cieľ je pretaviť skúsenosti, ktoré som nadobudol pri transformácii firiem po celom svete. Nechcem slovom transformácia strašiť. Iba zjednotením plánovania, spolupráce a fungovania všetkých oddelení na zväze dosiahnuť to, aby sme všetci išli za spoločnou víziou do budúcnosti,“ ozrejmil výkonný riaditeľ SZĽH.