Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Jágr je najlepším českým hokejistom, už jedenástykrát v kariére

Na snímke česká megahviezda Česka Jaromír Jágr počas rozcvičky Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jágr patril k lídrom nielen v drese "diablov" v profilige, ale svoje dlhoročné skúsenosti zúročil aj na medzinárodnej scéne.

Praha 22. júna (TASR) - Najlepším českým hokejistom v sezóne 2013/2014 sa stal Jaromír Jágr. Skúsený veterán tak v 42 rokoch získal prestížne ocenenie Zlatá hokejka už jedenástykrát v kariére.

Útočník New Jersey sa vrátil na vrchol po troch rokoch, počas jeho krátkej prestávky v ankete triumfovali Patrik Eliáš a David Krejčí. V tohtoročnom hlasovaní získal najvyšší počet 526 bodov, hoci druhý Tomáš Plekanec za ním zaostal len o osem. Jágr patril k lídrom nielen v drese "diablov" v profilige, ale svoje dlhoročné skúsenosti zúročil aj na medzinárodnej scéne. Na ZOH v Soči sa stal najlepším českým hokejistom rovnako ako aj na májových MS v Minsku.

Olympijský víťaz z Nagana sa však na slávnostnom galavečere odovzdávania cien nezúčastnil. "Rád by som sa poďakoval všetkým, ktorí za mňa hlasovali. Vidno, že sa v hokeji vyznajú," odkázal Jágr podľa portálu idnes.cz s nadhľadom zo zámoria. Jeho kvality a zaslúžený triumf v ankete vyzdvihol aj reprezentačný spoluhráč David Krejčí: "Mal výbornú sezónu a sám by som ho dal na prvé miesto."