Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Hokej

Jonathan Quick sa postaví do bránky USA aj v šlágri proti Rusku

Americký brankár Jonathan Quick Foto: TASR/AP

Quick pri svojom olympijskom debute podal spoľahlivý výkon, pripísal si 22 úspešných zásahov. Jediným, kto ho prekonal, bol na začiatku druhej tretiny Tomáš Tatar.

Soči 14. februára (TASR) - Jonathan Quick sa postaví do bránky USA aj v druhom zápase na olympijskom hokejovom turnaji v Soči. Tréner Američanov Dan Bylsma sa rozhodol dať mu v sobotňajšom šlágri A-skupiny proti Rusku opäť prednosť pred Ryanom Millerom, najužitočnejším hráčom ZOH 2010.

Brankár Los Angeles Kings chytal už vo štvrtkovom úvodnom stretnutí, v ktorom obhajcovia striebra z Vancouveru rozdrvili v Šajba aréne Slovákov 7:1.

Quick pri svojom olympijskom debute podal spoľahlivý výkon, pripísal si 22 úspešných zásahov. Jediným, kto ho prekonal, bol na začiatku druhej tretiny Tomáš Tatar. "Jonathan chytal skutočne veľmi dobre. Boli chvíle, keď nemal veľa práce, no napriek tomu musel zostať koncentrovaný. Jemu sa to podarilo, keď vzápätí predviedol dva či tri dôležité zákroky," pochválil Quicka kouč Bylsma, ktorého citovala agentúra AP. Ten nespomenul, či počíta s Millerom v záverečnom dueli skupiny proti Slovinsku.

Quick sa na súboj s domácou zbornou veľmi tešil. "Som si istý, že v aréne to bude poriadne hlučné a emocionálne. Každý chce byť súčasťou takéhoto zápasu. Bude to zábava," vyznal sa po piatkovom tréningu 28-ročný brankár, ktorý v ročníku 2011/2012 priviedol "kráľov" k zisku Stanleyho pohára a v tej istej sezóne získal aj prestížnu Conn Smythe Trophy určenú najužitočnejšiemu hráčovi play off NHL.