Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Jurčina uspel na skúške v Diname Riga, podpísal ročnú zmluvu

Na snímke Milan Jurčina. FOTO TASR/Martin Baumann

31-ročný zadák si prvýkrát v kariére vyskúša KHL.

Riga 28. augusta (TASR) - Slovenský hokejový obranca Milan Jurčina si prvýkrát v kariére vyskúša Kontinentálnu hokejovú ligu (KHL). Tridsaťjedenročný zadák uspel na skúške v lotyšskom klube Dinamo Riga a následne s ním uzavrel ročnú zmluvu. Informoval o tom špecializovaný hokejový portál hokej.cz.

Jurčina začal uplynulý ročník vo fínskej Liige v tíme TPS Turku a dohral ho vo švajčiarskom HC Fribourg-Gottéron. Z minulosti má bohaté skúsenosti z NHL, v zámorskej profilige odohral za Boston, Columbus, Washington a NY Islanders v základnej časti 430 duelov s bilanciou 22 gólov a 59 asistencií, v play off pridal 21 štartov (2+0). Okrem toho si vyskúšal za oceánom aj juniorskú QMJHL, farmársku AHL ako i českú extraligu v drese Chomutova.

Skúsený obranca, ktorý štartoval na štyroch svetových šampionátoch a troch olympijských turnajoch (2006, 2010, 2014), si za Dinamo Riga zahral už počas prípravy. "Hokej v KHL vyzerá zaujímavo. Budem ešte potrebovať pár zápasov, aby som sa mu úplne prispôsobil. Vo Fínsku, kde som strávil väčšinu minulej sezóny, sa hrá jednoduchšie a viac sa korčuľuje," uviedol Jurčina pre webstránku apollo.tvnet.lv.

Lotyšskú metropolu mal možnosť spoznať už pred ôsmimi rokmi počas svetového šampionátu. "V Rige vyzerá všetko rovnako, ako počas majstrovstiev sveta v roku 2006 - budovy aj samotná aréna. Priznávam, že rád sa sem vraciam. Včera som sa prešiel centrom mesta a musím povedať, že Riga je skutočne nádherné mesto," dodal.