Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

K tímu SR sa pripoja Škorvánek, Hrivík, Cehlárik, Kudrna a Sukeľ

Na snímke sprava brankár Stanislav Škorvánek (Slovensko) a Thomas Olsen (Nórsko) v zápase základnej B - skupiny Slovensko - Nórsko na 86. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 23. mája 2023 v lotyšskej Rige. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenskí reprezentanti sa zídu opäť v utorok v Bratislave. V piatok 26. apríla vycestujú na zápas proti Česku do Trenčína, kde nastúpia od 16.30 h.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 22. apríla (TASR) - Káder slovenskej hokejovej reprezentácie v príprave na MS po dvojzápase s Nemeckom opustil brankár Dávid Hrenák a trio útočníkov Silvester Kusko, Marek Hecl, Andrej Kukuča. Na utorňajšom zraze v Bratislave sa k tímu pripoja brankár Stanislav Škorvánek a kvarteto útočníkov Marek Hrivík, Peter Cehlárik, Andrej Kudrna a Matúš Sukeľ. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Najbližším súperom zverencov trénera Craiga Ramsayho budú Česi v dvojzápase, ktorý sa uskutoční 26. a 27. apríla v Trenčíne a Bratislave. Slováci majú za sebou polovicu zo zápasového programu prípravy na svetový šampionát."Zatiaľ sme spokojní, tri víťazstvá zo štyroch zápasov je dobrá vizitka. Veľa hráčov podáva dobré výkony, trénerom sťažujú situáciu. Bohužiaľ, prišiel čas aj na zmeny. "V tíme skončili Kusko, Hecl, Kukuča a brankár Hrenák. Na uvoľnené miesta sa budú hlásiť brankár Škorvánek a útočníci Kudrna, Sukeľ a Cehlárik. Príde aj Hrivík, bohužiaľ, v jeho prípade máme drobné starosti. Nie je úplne zdravý. Príde sa ukázať, skonzultujeme jeho zdravotný stav a pravdepodobne bude potrebovať čas na liečenie. Uvidíme, ako sa jeho stav bude vyvíjať,“ uviedol generálny manažér Miroslav Šatan.

Slovenskí reprezentanti sa zídu opäť v utorok v Bratislave. V piatok 26. apríla vycestujú na zápas proti Česku do Trenčína, kde nastúpia od 16.30 h. V sobotu už od 14.00 popoludní vyzvú rovnakého súpera v Bratislave.

Nominácia Slovenska na sústredenie a dvojzápas proti Česku v Trenčíne a Bratislave (23.-27. apríla 2024):

brankári: Samuel Hlavaj (Škoda Plzeň), Stanislav Škorvánek (HK Dukla Ingema Michalovce), Matej Tomek (Litvínov)
obrancovia: Patrik Bačik (HC'05 Banská Bystrica), Boris Brincko (HK Poprad), Martin Bučko (Škoda Plzeň/Dynamo Pardubice), Daniel Gachulinec (HKM Zvolen), Andrej Golian (Slovan Bratislava), Mário Grman (HC Vítkovice), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec), Rayen Petrovický (Dukla Trenčín)
útočníci: Jozef Baláž (Dukla Trenčín), Lukáš Cingel, Andrej Kollár (obaja Kometa Brno), Martin Faško-Rudáš (Bílí Tygři Liberec), Marek Hrivík, Peter Cehlárik (obaja Leksand), Andrej Kudrna, Matúš Sukeľ (obaja Litvínov), Matej Kašlík (HKM Zvolen), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav), Samuel Takáč (Slovan Bratislava), Oliver Okuliar, Alex Tamáši (obaja Mountfield Hradec Kárlové), Servác Petrovský (Owen Sound Attack)


Realizačný tím:

Generálny manažér Miroslav Šatan
Manažérka Zuzana Chrenková
Hlavný tréner Craig Ramsay
Asistent trénera Peter Frühauf
Asistent trénera Ján Pardavý
Asistent trénera Róbert Petrovický
Tréner brankárov Ján Lašák
Video analytik Igor Andrejkovič
Kondičný tréner Ján Kovačič
Lekár Roman Hunák
Fyzioterapeuti Vladimír Čavojec, Martin Babják

Program dvojzápasu:

piatok 26. apríla, 16.30 h: SLOVENSKO - Česko /Trenčín/
sobota 27. apríla, 14.00 h: SLOVENSKO - Česko /Bratislava/