Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 15. jún 2024Meniny má Vít
< sekcia Hokej

Kanadský center Olson posilnil Zvolen, Ryba: Má tímový charakter

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Olson je po českom brankárovi Pavlovi Kantorovi a kanadskom obrancovi Carterovi Robertsonovi tretí leginár v tíme. V roku 2017 ho draftoval v 4. kole (122. miesto) Anaheim Ducks.

Zvolen 15. mája (TASR) - Kanadský hokejista Kyle Olson sa stal novou posilou HKM Zvolen. Dvadsaťpäťročný útočník je tretí legionár, ktorý bude pôsobiť v novej sezóne v mužstve.

"Je to veľmi dynamický pravák, ktorý je zároveň kreatívny, nebojí sa chodiť pred bránu a dokáže sa tam aj presadiť. Kyle má 25 rokov a na farme Pittsburghu sa dokázal presadiť hneď v prvej sezóne. Je to ďalší hráč, ktorý má tímový charakter a je veľmi poctivý v obrannej tretine. Na svoj vek sa jedná o skúseného centra a veľa si od neho sľubujeme," uviedol skaut Patrik Ryba pre oficiálnu webstránku klubu.

Olson je po českom brankárovi Pavlovi Kantorovi a kanadskom obrancovi Carterovi Robertsonovi tretí leginár v tíme. V roku 2017 ho draftoval v 4. kole (122. miesto) Anaheim Ducks. Uplynulú sezónu odohral vo švajčiarskom klube HC La Chaux-de-Fonds (druhá najvyššia švajčiarska súťaž), s ktorým dokázal vybojovať titul. Jeho prvú európsku skúsenosť poznačilo zranenie, pre ktoré vynechal polovicu sezóny a v základnej časti si pripísal 15 bodov v 20 zápasoch. V jeho životopise zaujmú predovšetkým tri sezóny v AHL, počas ktorých si vybojoval stabilné miesto v zostave.