Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Kanadský útočník Salituro zamieril do Spišskej Novej Vsi

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Salituro začal sezónu 2021/2022 vo Francúzsku a v drese Mulhouse získal v 13 zápasoch 15 kanadských bodov za 6 gólov a 9 asistencií.

Spišská Nová Ves 20. novembra (TASR) - Kanadský hokejový útočník Dante Salituro sa stal hráčom HK Spišská Nová Ves. Naposledy pôsobil vo Francúzsku, na európskom kontinente predtým pôsobil aj v Nórsku a Fínsku.

"Očakávame, že sa stane lídrom našej ofenzívy," povedal generálny manažér Spišiakov Richard Rapáč na sociálnych sieťach. Salituro začal sezónu 2021/2022 vo Francúzsku a v drese Mulhouse získal v 13 zápasoch 15 kanadských bodov za 6 gólov a 9 asistencií. V ročníku 2020/2021 hral v najvyššej nórskej súťaži vo farbách Narvik Hockey a v 27 zápasoch mal bilanciu 12 gólov a 8 asistencií. Za sebou má 4 sezóny v zámorských súťažiach ECHL (169 zápasov) a AHL (19), v ročníku 2019/2020 si v troch zápasoch vyskúšal najvyššiu fínsku súťaž.

"Na pozícii prvého centra sme pracovali dlhé obdobie, keďže situácia na trhu bola veľmi ťažká a hráči požadovanej kvality neboli voľní. O to viac ma teší, že sme presvedčili Salitura, aby sa k nám pripojil a pomohol nám k dosiahnutiu našich cieľov. Môžem povedať, že ide o kreatívneho hráča s výbornou strelou, ktorý by sa mal stať dirigentom našich presilových hier. Má za sebou vynikajúce sezóny v ECHL a v uplynulých dvoch ročníkoch bol líder produktivity svojich tímov v Nórsku a Francúzsku," poznamenal Rapáč.