Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

KHL: Chabarovsk prichádza o sponzorov, neprihlási sa do ďalšej sezóny

Na snímke zľava Vitalij Popov, Kristian Kuusela (obaja Amur), Václav Nedorost (Slovan) a brankár Juha Metsola (Amur) v zápase hokejovej KHL HC Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 3. januára 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

V Rusku evidovali v piatok ráno o 10.30 SELČ vyše 4000 prípadov ochorenia COVID-19, 34 osôb chorobe podľahlo.

Chabarovsk 3. apríla (TASR) - Klub Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Amur Chabarovsk sa možno neprihlási do sezóny 2020/2021. Podľa informácií z webu metaratings.ru môže byť dôvodom tohto rozhodnutia strata sponzorov v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Žiadny zo súčasných hlavných sponzorov klubu, vrátane vládnych orgánov v Chabarovskom kraji, nie je pripravený investovať prostriedky potrebné na účasť v ďalšom ročníku.

Tieto informácie sa objavili po tom, čo klub minulý týždeň predĺžil zmluvu s hlavným trénerom Alexandrom Guľavcevom. Viceprezident klubu Alexander Filippenko vyjadril vo štvrtok presvedčenie, že Amur bude aj naďalej pôsobiť v KHL, pretože guvernér dal lige záruky a podpísal všetky dokumenty. Pre dôsledky pandémie koronavírusu sa už v nasledujúcej sezóne nepredstaví Admiral Vladivostok.

V Rusku evidovali v piatok ráno o 10.30 SELČ vyše 4000 prípadov ochorenia COVID-19, 34 osôb chorobe podľahlo.