Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

KHL: Bakoša z Vladivostoku vyhlásili za najlepšieho útočníka týždňa

Na archívnej snímke vľavo Martin Bakoš ešte v drese Soči. Foto: TASR - Martin Baumann

Slovenský útočník si v troch zápasoch pripísal päť bodov za tri góly a dve asistencie a svojmu tímu pomohol k trom víťazstvám.

Moskva 14. októbra (TASR) – Slovenského hokejistu Martina Bakoša vyhlásili za najlepšieho útočníka týždňa v KHL. Krídelník Admiralu Vladivostok si v troch zápasoch pripísal päť bodov za tri góly a dve asistencie a svojmu tímu pomohol k trom víťazstvám. Brankárom týždňa sa stal Ed Pascuale z Barysu Nursultan, spomedzi obrancov ocenili Mikka Lehtonen z Jokeritu Helsinki a honor najlepšieho nováčika patrí obrancovi Daniilovi Misjulovi z Lokomotivu Jaroslavľ.

Bakoš dokázal skórovať v každom z troch minulotýždňových stretnutí. V súboji proti Neftechimiku Nižnekamsk (2:0) strelil víťazný gól domáceho tímu, na ľade Metallurgu Magnitogorsk (4:3) si pripísal gól a asistenciu a rovnakú bilanciu mal aj v zápase na klzisku Traktora Čeľabinsk (3:2 sn). Uplynulý týždeň zakončil so ziskom dvoch plusových bodov.

Kanaďan Pasquale odchytal v minulom týždni za Barys dva duely a v oboch priviedol svoje mužstvo k víťazstvu. Raz si udržal čisté konto, celkovo v nich dosiahol úspešnosť zásahov 98,39 percenta.

Lehtonen slávil s Jokeritom počas uplynulých siedmich dní tri výhry, fínsky bek k nim prispel dvoma gólmi. Jeho zásah v zápase proti Soči mal navyše prívlastok víťazný. V súboji s Ufou premenil v záverečnom rozstrele rozhodujúci samostatný nájazd. V sledovanom období nazbieral aj dve plusky.

Za najlepšieho nováčika týždňa vybrala príslušná komisia 18-ročného obrancu Misjula, ktorý slávil s Lokomotivom v troch zápasoch dve víťazstvá, pričom v dueli proti Červenej hviezde Kchun-lun dokázal aj skórovať. Mená ocenených zverejnilo vedenie KHL v pondelok na svojej oficiálnej internetovej stránke.