Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Dinamo Riga vyriešilo finančné podlžnosti. Zostáva v KHL

Na archívnej snímke hokejisti Dinama Riga Foto: TASR/Martin Baumann

Definitívu svojej účasti, respektíve neúčasti v budúcom ročníku KHL zatiaľ nepotvrdil Slovan Bratislava.

Riga 8. júna (TASR) - Aj Dinamo Riga sa predstaví v nasledujúcom ročníku Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). Lotyšský klub oficiálne potvrdil svoju účasť v pondelok po vyriešení všetkých finančných podlžností.

Vedenie Rigy chcelo mať jasno ohľadom klubovej budúcnosti už na konci mája, napokon sa mu s miernym sklzom podarilo celú situáciu vyriešiť. "Všetko bude v poriadku. Uzavreli sme dohodu, podľa ktorej budú peniaze prevedené na dané účty. Následne budú prebiehať rokovania s hráčmi aj s trénermi o ďalšej spolupráci," cituje ruský portál championat.ru slová šéfa organizácie Jurisa Savickisa s odvolaním sa miestnu lotyšskú tlač.

V drese Rigy pôsobili v uplynulej sezóne dvaja slovenskí hokejisti. Útočník Marcel Hossa ju však pred Vianocami opustil, obranca Milan Jurčina dokončil sezónu podľa zmluvy.

Definitívu svojej účasti, respektíve neúčasti v budúcom ročníku KHL zatiaľ nepotvrdil Slovan Bratislava. Jediný slovenský účastník už podal prihlášku do slovenskej extraligy, stále má však možnosť prihlásiť sa aj do nadnárodnej súťaže. Podľa uplynulých informácií chcelo mať vedenie "belasých" jasno ohľadom ďalšieho pôsobenia klubu už v najbližších dňoch.