Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Hokej

Slovan odchádza z ľadu Togliatti bez bodu. Doplatil na časté vylúčenia

Na archívnej snímke Lukáš Kašpar, vľavo Patrik Lušňák a vpravo Rok Tičar. Foto: TASR/Martin Baumann

Za belasých sa zapísal do streleckej listiny len Michel Miklík.

Togliatti 11. októbra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava nenadviazali na piatkový triumf v Magnitogorsku a v nedeľňajšom zápase KHL prehrali na ľade posledného tímu súťaže Lady Togliatti 1:2. Po 20 odohratých stretnutiach základnej časti tak majú na konte naďalej 23 bodov.

Zverenci trénera Miloša Říhu inkasovali na konci úvodnej tretiny z hokejky Bolšakova, no v druhom dejstve už po 18 sekundách po výbornej prihrávke Cama Barkera gólovo odpovedal Michel Miklík. Lada, ktorá mala absolútne najhoršie presilovky v celej lige, využila proti Slovanu hneď dvakrát početnú výhodu, druhý gól domácich strelil v 27. minúte Vasilij Strelcov. "Belasí" napriek niekoľkým sľubným šanciam už nedokázali vyrovnať a z Togliatti tak cestujú bez bodového zisku. V rámci prebiehajúceho turné po klziskách súperov prehrali druhý zápas.

Slovan zakončí štvorzápasový trip v utorok, keď sa o 18.00 SELČ predstaví na ľade AK Bars Kazaň.

Gól do šatne

Slovan zvolil v úvode opatrnú taktiku a keďže domáci sa tiež nehrnuli dopredu s vyšším počtom hráčov, prvá tretina veľa hokejového vzruchu nepriniesla. V 3. min putoval na trestnú lavicu Luža a v presilovke Lady predviedol drzý výpad po pravej strane Bumagin, brankár "belasých" Brust si však dal pozor. V 9. min mali prvú väčšiu šancu hostia, po prečíslení mal Tičar pred sebou prázdnu bránku, ale Šťastného prihrávka ho nenašla. O päť minút neskôr sa dopustil už klasickej chyby pri rozohrávke Brust, súper však jeho zaváhanie nepotrestal, keď sa kanadský brankár stihol v poslednej chvíli medzi žrde vrátiť. Potom v rýchlom slede zamestnali Masalskisa v bránke Lady Surový a Sersen, no udrelo na opačnej strane, keď po úplne zbytočnom vylúčení Jegliča strelou od modrej otvoril skóre 6 sekúnd pred sirénou Bolšakov.

Gól na 1:0 , A. Bolšakov (Lada Togliatti)


Rýchla odpoveď

Na gól do šatne dokázali slovanisti rýchlo zareagovať, keď v druhej časti už po 18 sekundách hry našiel Barker parádne Miklíka, ktorý do jeho prihrávky presne nastavil čepeľ - 1:1. Lada po tomto momente zapla na vyššie obrátky a pred Brustom začalo byť poriadne rušno. V 27. min po prihrávke Bumagina opätovne poslal svoj tím v presilovke do vedenia V. Strelcov, ktorý zostal nekrytý v medzikruží. Následne Brust zmaril príležitosť Mastrjukova, v polovici zápasu predviedol svoje umenie aj pri šancu Belousova, ktorý sa po prihrávke Krysanova ocitol úplne sám pred bránkou hostí, a vzápätí včas zavrel betóny pri individuálnej akcii a zakončení Gurjanova. V 36. min mali "belasí" aj šťastie, Brustovi pomohla horná žŕdka po strele Šenfelda. V 37. min si vypracovali ojedinelú šancu aj hostia, Masalskis ale vychytal Nagya. V závere tretiny sa naplno rozprúdili emócie, v jednom momente sa na ľade pobili Šťastný s Bolšakovom ako i Tičar s Romanovom a rozhodcovia mali plné ruky práce.

Gól na 1:1, M. Miklík (HC Slovan Bratislava)


Gól na 2:1, V. Strelcov (Lada Togliatti)


Časté vylúčenia

Slovan v tretej tretine v snahe vyrovnať zvýšil aktivitu, v 44. min skúšal pretlačiť puk do bránky dôrazný Lušňák, Masalskis však bol pozorný. Na druhej strane takmer potrestal dieru v belasej obrane Mastrjukov. Slovanisti stále viac otvárali obranu, čo domáci využívali na rýchle kontry. V 46. min mal dve veľké príležitosti na poistenie náskoku Gurjanov, Brust aj so šťastím odolal. O minútu neskôr Bartovičova strela opečiatkovala ľavú žŕdku Masalskisovej bránky. Slovan potom na chvíľu pritlačil súpera, v 50. min domáci brankár iba s námahou vytlačil štipľavú strelu Kašpara. Hra nabrala rýchly spád, v 52. min Brust vykryl pokus Bočarova. V závere už Říhovi zverenci nič nevymysleli, nepomohla im ani power play bez brankára.

Lada Togliatti - Slovan Bratislava 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly:
20. Bolšakov, 27. V. Strelcov (Flood, Bumagin) - 21. Miklík (Barker, Kašpar). Rozhodovali: Gamalej, Olenin - Sivov, Šeljanin, vylúčení: 4:7 na 2 min., navyše Bolšakov, Romanov - Šťastný, Tičar 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3289 divákov.

Lada Togliatti: Masalskis - Vorobjov, Romanov, Flood, Bolšakov, Viklund, Volgin, Gurkin - Belousov, Krysanov, Šenfeld - Zaťovič, Bumagin, Gurjanov - V. Strelcov, A. Strelcov, Bočarov - Komarov, Valujskij, Mastrjukov - Mokšancev

Slovan Bratislava: Brust - Barker, Novák, Mihálik, Sersen, Starosta, Švarný, Luža - Miklík, Nedorost, Kašpar – Bartovič, Surový, Nagy – Jeglič, Tičar, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický