Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

KHL: Hráčmi týždňa sa stali Nalimov, Robinson a Ellison

Na snímke zľava Matt Ellison (Záhreb), brankár Jaroslav Janus a Martin Škoula (obaja Slovan). Foto: TASR/Pavel Neubauer

Najlepších hráčov týždňa vybrala špeciálna komisia na základe štatistickej analýzy výkonov.

Moskva 5. októbra (TASR) - Brankár Admiralu Vladivostok Ivan Nalimov, obranca Dinama Moskva Matt Robinson a útočník Dinama Minsk Matt Ellison sa stali Hráčmi uplynulého týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Mená ocenených v pondelok zverejnila oficiálna webstránka nadnárodnej súťaže.

Najlepších hráčov týždňa vybrala špeciálna komisia na základe štatistickej analýzy výkonov. Ocenenie pre najlepšieho brankára získal Nalimov, ktorý v uplynulých troch zápasoch priviedol tím z Ďalekého východu k trom víťazstvám, pričom vo všetkých si udržal čisté konto. Najlepším obrancom sa stal Robinson, ktorý v troch dueloch nazbieral štyri body za dva góly a rovnaký počet asistencií. Okrem toho si pripísal aj štyri plusky a až 13 streleckých pokusov. Titulom najlepšieho útočníka sa môže pýšiť Ellison z Dinama Minsk, zverenec slovenského trénera Ľubomíra Pokoviča nastrieľal v troch stretnutiach päť gólov a pridal k nim dve asistencie. Okrem toho si zapísal aj tri plusové body.

Najlepším nováčikom týždňa sa stal Nikita Čerepanov z Amuru Chabarovsk, 19-ročný obranca slávil s tímom v troch zápasoch dve víťazstvá, pričom skóroval do bránky Lady Togliatti.