Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

KHL: Play off nebude pokračovať skôr ako 10. apríla

Potýčka hráčov moskovského CSKA a petrohradského SKA v prvom semifinálovom zápase Západnej konferencie KHL CSKA Moskva - SKA Petrohrad v Moskve 28. marca 2019. CSKA zvíťazilo 2:1. Foto: FOTO TASR/AP

Vedenie súťaže už v pondelok prerušilo vyraďovaciu fázu na týždeň.

Moskva 17. marca (TASR) - Vedenie Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) predĺžilo v utorok prerušenie súťaže minimálne do 10. apríla. Pokiaľ sa do tohto termínu zmiernia opatrenia v súvislosti so šírením nového koronavírusu, play off bude pokračovať druhým kolom. V opačnom prípade bude KHL informovať o ďalšom postupe.

Vedenie súťaže už v pondelok prerušilo vyraďovaciu fázu na týždeň. Z play off odstúpili fínsky Jokerit Helsinki aj Barys Nursultan z Kazachstanu, spomedzi účastníkov druhého kola zostalo v hre šesť ruských mužstiev: Ak Bars Kazaň, Salavat Julajev Ufa, Sibir Novosibirsk, CSKA Moskva, Dinamo Moskva a SKA Petrohrad.

"Prvýkrát v histórii čelíme takejto situácii. Pandémia koronavírusu prinútila ligy na celom svete, aby prerušili svoju činnosť. Fanúšikovia a hráči sú na prvom mieste a v ich záujme sme prijali toto rozhodnutie. Musíme sa prispôsobiť podmienkam, a preto žiadam o pochopenie. Ťažké časy nás spájajú, vaša podpora je dôležitá pre kluby a celú ligu," odkázal fanúšikom prezident KHL Alexej Morozov na oficiálnom webe khl.ru.