Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

V budúcej sezóne pribudne v KHL Lada Togliatti, Jokerit a klub zo Soči

KHL Foto: internet

Kontinentálna hokejová liga sa od budúcej sezóny rozrastie o ďalšie tri kluby.

Moskva 19. marca (TASR) - Kontinentálna hokejová liga (KHL) sa od budúcej sezóny rozrastie o ďalšie tri kluby.

Vedenie súťaže v stredu potvrdilo, že v nej bude pôsobiť opäť Lada Togliatti a novými účastníkmi sa stanú fínsky Jokerit Helsinki a klub z ruského mesta Soči. Informoval o tom portál rsport.ru.

Prezident KHL Alexander Medvedev na stredajšom zasadnutí čelných predstaviteľov klubov ozrejmil, že v siedmej sezóne nadnárodnej ligy by malo štartovať až 30 tímov. Pôvodný počet 28 sa rozšíri o Ladu Togliatti, ktorá v KHL nepôsobila od sezóny 2009/2010 a Jokerit Helsinky. Klub z fínskej metropoly oznámil záujem o vstup do súťaže už dávnejšie a pripravuje sa naň počas celej sezóny.

Otáznik však naďalej visí nad ďalším pokračovaním Spartaka Moskva. Klub postihli v priebehu ročníka finančné problémy a jeho rady opustilo niekoľko skúsených hokejistov a ťahúňov tímu. Spartak dokonca po konci základnej časti odmietol štartovať v Pohári nádeje pre nedostatok hráčov. Budúcnosť moskovského klubu zatiaľ nie je jasná, no v budúcej sezóne by ho mal nahradiť klub zo Soči, ktorý už podal žiadosť na účasť.

"Otázka Spartaka Moskva zatiaľ nie jasná. Čo sa týka žiadostí od nových klubov, podali ich Jokerit a klub zo Soči. Vedenie Krasnodarského kraja mi následne potvrdilo, že Soči má pripravené financie na účinkovanie v súťaži. Zloženiu kádra napomôže draft, ktorý sa rozšíri. Verím, že tento spôsob tvorenia mužstva bude opäť úspešný ako v prípade Admiralu Vladivostok minulý rok. V tejto chvíli môžeme hovoriť o vstupe Jokeritu, Lady Togliatti a Soči do súťaže ako o fakte," citoval portál rsport.ru slová prezidenta KHL Alexandra Medvedeva, podľa ktorého má byť zoznam účastníkov vytvorený do konca apríla.

V budúcej sezóne nadnárodnej ligy nebude chýbať ani jediný slovenský účastník HC Slovan Bratislava. Pre "belasých" to bude tretí ročník, ktorý odohrajú na klziskách KHL.