Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Spartak Moskva potvrdil svoju účasť v budúcej sezóne

Hokejisti Spartaku Moskva Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tradičný klub sa po roku vrátil na ruskú hokejovú mapu vďaka generálnemu sponzorovi, ktorým je medzinárodná ropná spoločnosť.

Moskva 3. júna (TASR) - Po ročnej prestávke sa v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) opäť predstaví Spartak Moskva. Vedenie klubu v stredu oficiálne oznámilo návrat organizácie do nadnárodnej súťaže, informovala agentúra TASS.

Spartak s veľkými problémami dokončil ročník 2013/2014 a následne pre pokračujúce finančné ťažkosti oznámil svoj koniec v KHL. Už v septembri uplynulého roka sa vedenie prestížnej súťaže začalo zaoberať návratom tradičnej bašty a spoločne s ňou zarezonoval v médiách aj návrat už zaniknutého klubu Krídla Sovietov. Ten by sa nakoniec mal stať súčasťou KHL v ročníku 2016/2017. Spartak Moskva sa po roku vrátil na ruskú hokejovú mapu vďaka generálnemu sponzorovi, ktorým je medzinárodná ropná spoločnosť.

Definitívu svojej účasti, respektíve neúčasti v budúcom ročníku KHL zatiaľ nepotvrdil Slovan Bratislava. Jediný slovenský účastník už podal prihlášku do slovenskej extraligy, stále má však možnosť prihlásiť sa aj do nadnárodnej súťaže. Podľa najnovších informácií chce mať vedenie "belasých" jasno ohľadom ďalšieho pôsobenia klubu už v najbližších dňoch.