Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Slovan podľahol doma Severstaľu Čerepovec 0:3

Na snímke zľava Zachar Arzamascev (Čerepovec), Milan Bartovič (Slovan) a Anatolij Nikoncev (Čerepovec) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 16. septembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ďalší duel v KHL čaká Slovanistov v sobotu, keď v Slovnaft aréne privítajú CSKA Moskva.

Bratislava 16. septembra (TASR) - Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v utorkovom dueli KHL na domácom ľade so Severstaľom Čerepovec 0:3 a predĺžili tak sériu bez víťazstva už na tri zápasy.

Zverenci trénera Rostislava Čadu síce v úvodnej tretine prestrieľali súpera 13:7, no nedôsledným bránením umožnili ruskému tímu dostať sa do dvojgólového náskoku. Po presnom zásahu Pavla Bučneviča na 2:0 prepustil Jaroslav Janus už v 13. minúte miesto v domácej bránke Johanovi Backlundovi. Aj ten dlho nevydržal s čistým kontom, na začiatku druhej tretiny mieril presne opäť Bučnevič. Domáci počas celého zápasu vytrvalo búšili do súperovej obrany, ale výborného českého brankára Jakuba Štěpánka neprekonali ani raz, nepomohlo im k tomu ani päť presiloviek. Po prehre 0:3 tak patrí slovenskému účastníkovi KHL v tabuľke Západnej konferencie s 10 bodmi naďalej štvrtá priečka.

V zostave Slovana absolvoval súťažnú premiéru kanadský obranca Kurtis Foster, ktorý vynechal úvod sezóny pre problémy s medzirebrovým svalstvom. Na prvý zápas v "belasom" drese ale nebude spomínať v dobrom, keď mal prsty v druhom góle hostí.

Slovanisti odohrajú ďalší duel v KHL v sobotu, keď v Slovnaft aréne privítajú o 17.30 CSKA Moskva. Štvorzápasovú domácu šnúru zakončia v stredu 24. septembra proti Medveščaku Záhreb (19.00 h).

Domáci klub si ešte pred úvodným vhadzovaním minútou ticha uctil dve osobnosti slovenského hokeja - bývalého reprezentanta Miroslava Hlinku a dlhoročného lekára národného tímu Vladimíra Luptáka, ktorí zomreli v nedeľu.



Hostia oslavujú druhé víťazstvo v sezóne

Slovan sa v úvodných minútach s vervou pustil do súpera a z aktivity vyťažil presilovku, ktorú však nezahral dobre. V 8. minúte po zaváhaní Fostera ešte Zemčenko v oslabení svoj únik nepremenil, no vzápätí po uplynutí Lukinovho trestu sa dostali hostia opäť do rýchleho brejku a Mons tentoraz už mieril presne k žrdi - 0:1. Laxné bránenie Fostera viedlo aj k druhému súperovmu gólu, v 13. minúte sa Bučnevič natlačil cez kanadského beka medzi kruhy a strelou po ľade zvýšil na 2:0 pre Severstaľ. Zároveň vyhnal z domácej bránky Janusa, ktorého nahradil Backlund. "Belasí" si potom v dvoch presilovkách vytvorili tlak, ale ich kombináciám chýbala rýchlosť i moment prekvapenia.

V druhej tretine sa Slovan v snahe vyrovnať začal tlačiť viac dopredu, ale nedával si pritom pozor na zadné vrátka. V 24. minúte sa dostali hráči Čerepovca do rýchleho prečíslenia a po prihrávke Stoljarova zvýšil na 3:0 Bučnevič. Následne sa ocitol sám pred Backlundom Mons, no švédskeho brankára nedokázal zblízka prehodiť. Nedôslednosť domácich obrancov potom mohol potrestať Stoljarov, v dobrej pozícii však netrafil odkrytú bránku, a nekrytý Bučnevič zasa pálil z medzikružia iba do Backlunda.

Na snímke Kurtis Foster (Slovan) v stretnutí KHL HC Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 16. septembra 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Pavel Neubauer
Slovan odpovedal sólom Netíka v oslabení, o zakončenie ho obrala "sekera" protihráča, ktorá zostala nepotrestaná. Štěpánka potom pri presilovke Slovana zamestnali delovky Sersena či Hudáčka, český brankár bol však bezchybný. Hra sa v závere tretiny ešte viac zrýchlila, Nikoncev a Kvapil mohli poslať hostí už do štvorgólového náskoku, no svoje príležitosti nepremenili.

Slovanisti v treťom dejstve pokračovali v márnom dobýjaní Štěpánkovej bránky. Hráči Sevestaľu pozornou obranu nepripúšťali domácich do streleckej koncovky a čakali na ich prípadné ďalšie chyby. V 47. min Stoljarov spomedzi kruhov pálil do Backlunda, následne skúšal spoza bránky zasunúť puk za švédskeho gólmana aktívny Bučnevič. Domácich zabrzdili v snahe dostať sa do tlaku aj zbytočné vylúčenia Bartoviča a Nagya. V 54. minúte neodklial Štěpánkovo čaro ani kapitán Bartovič, ktorého prudkú strelu český brankár vyrazil. Hostia si už v pohode ukontrolovali trojgólový náskok a mohli tak osláviť druhé víťazstvo v sezóne.



Hlasy po zápase

Rostislav Čada, tréner Slovana:
"Dnes sme mali nedostatočný pohyb, čo sa prejavovalo v zlom napadaní a obsadzovaní hráčov súpera. Prehrávali sme osobné súboje a umožňovali súperovi zakončovať. Nedokázali sme si vytvoriť trvalý tlak na bránku súpera a i keď sme sa snažili a bojovali, na strelenie gólu a získanie bodu to dnes nestačilo. Čo sa týka Fostera, bola na ňom vidieť dlhá tréningová i zápasová pauza. Je to ale skúsený hráč, uvidíme, ako sa s tým vyrovná."

Nikolaj Solovjov, tréner Čerepovca: "Po minulej prehre sme mali pohovor s hráčmi a zdá sa, že slová, ktoré sme si povedali, zabrali. Som rád, že sme vyhrali. Všetky tímy v KHL sú veľmi silné. Naša úloha sa ale nemení, chceme sa dostať do play off."

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Dnes nám nevyšli hlavne presilovky a keď nedáme gól z presiloviek, tak nemôžeme vyhrať. Chýbal nám pohyb, neviem, v čom to bolo, boli sme takí trošku pomalší. Keby sme dali ten prvý gól, lepšie by sa nám hralo. Na tých presilovkách musíme ešte zapracovať."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Vôbec by som nepovedal, že Čerepovec je naším neobľúbeným protivníkom. Jednoducho dnes nám tam chýbalo srdiečko, nasadenie, agresivita, hlad po góloch, to sú príčiny prehry. Vieme, čo treba zlepšiť. Treba na tento zápas čo najrýchlejšie zabudnúť a pripraviť sa na CSKA."

Václav Nedorost, útočník Slovana: "Vedeli, sme že Čerepovec bude silný súper, určite sme ho nepodcenili. Začali sme dobre, ale nedali sme z prvých šancí gól. Potom sme urobili hrubú chybu a strelili nám z prečíslenia gól. Po tomto momente sme sa akoby zosypali, od tej doby to už nebolo dobré."

Michal Sersen, obranca Slovana: "Bol to jeden z tých dní, keď vám to nechce padať. V presilovkách sme vyslali veľa striel, ale neboli sme efektívni. Celý zápas sme bojovali, ani v závere sme neboli odovzdaní. Nie som poverčivý a preto nechcem hovoriť, že Čerepovec sa stáva naším strašiakom, ale je pravda, že sme mu vo viacerých vzájomných zápasoch nedali gól."





Fotogaléria zo zápasu:




Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)


Góly: 8. Mons (Černov, Kagarlickij), 13. Bučnevič, 24. Bučnevič (Stoljarov, Almqvist). Rozhodovali: Bulanov, Olenin - Balodis, Birin, vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 8832 divákov.

Slovan Bratislava: Janus (13. Backlund) - Sersen, Baranka, Foster, Sigalet, Starosta, Mihálik - Nagy, Nedorost, Vondrka - Netík, Surový, Hudáček - Murley, Bližňák, Bartovič - Jeglič, Tičar, White
Severstaľ Čerepovec: Štěpánek - Urbom, Almqvist, Stasenko, Šinin, Šefer, Lukin, Arzamascev - Bučnevič, Stoljarov, Kvapil - Mons, Černov, Kagarlickij - Kazakovcev, Kovyršin, Nikoncev - Monachov, Zemčenko, Dedunov - Kupcov