Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Konecny bodoval v 10. zápase za sebou, Marner vyrovnal rekord

Hokejista Philadelphie Flyers Travis Konecny (vľavo) sa teší po strelení gólu, uprostred brankár Washingtonu Darcy Kuemper a vpravo kapitán Washingtonu Alex Ovečkin v zápase zámorskej hokejovej NHL Philadelphia Flyers - Washington Capitals vo Philadelphii v stredu 11. januára 2023. Foto: TASR - AP

Konecny zaznamenal svoj druhý trojgólový zápas v kariére a bodoval už v desiatom stretnutí za sebou.

New York 12. januára (TASR) - Kanadský útočník Philadelphie Travis Konecny zažiaril vo štvrtkovom zápase NHL, keď hetrikom pomohol k triumfu Flyers nad Washingtonom 5:3. Postaral sa aj o kľúčový gól v 20. minúte, ktorým zvýšil na 2:1.

Konecny zaznamenal svoj druhý trojgólový zápas v kariére a bodoval už v desiatom stretnutí za sebou. Podobný počin v drese Flyers zaznamenal naposledy Claude Giroux v ročníku 2017/18. "Každý deň v sezóne som sa snažil vykorčuľovať na ľad a makať naplno. V týchto dňoch sa mi to skrátka vracia. Nech som hral s kýmkoľvek v útoku, dostával som od spoluhráčov prihrávky do vyložených šancí," povedal Konecny podľa nhl.com.

Slovinský kanonier Anže Kopitar si pripísal asistenciu pri víťazstve Los Angeles nad San Jose 4:3. V drese Kings tak má na svojom konte už 601 kanadských bodov na domácom ľade. Hráči Los Angeles si pripísali tretí triumf za sebou a patrí im 3. priečka v Západnej konferencii s rovnakým počtom bodov, ako majú Dallas a Vegas, no majú o tri stretnutia viac.

Víťazný gól Toronta v dueli s Nashvillom (2:1) dal Mitch Marner v presilovej hre 75 sekúnd pred tretím klaksónom. Kanadský krídelník zabodoval v 18. domácom zápase v sérii a vyrovnal tak klubový rekord Darryla Sittlera. Tomu sa podobný počin podaril v ročníku 1977/78. Maple Leafs majú druhú najlepšiu bilanciu vo Východnej konferencii s odstupom deviatich bodov od lídra ligy Bostonu.

Ruský krídelník Klim Kostin skóroval dvakrát za Edmonton. Oilers si poradili s predposledným tímom západu Anaheimom 6:2 a aktuálne držia 8. priečku v konferencii.