Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Košičania dali šancu bronzovým juniorom, Stupka a Drgoň do Piešťan

Na snímke vpravo brankár Matúš Kostúr (Poprad) a vľavo Erik Černák (Košice). Foto: FOTO TASR/Milan Kapusta

Vedenie úradujúceho šampióna HC Košice sa rozhodlo dať príležitosť vo svojom kádri trojici bronzových juniorov, ktorí reprezentovali Slovensko na nedávno skončených MS do 20 rokov.

Košice 8. januára (TASR) - Vedenie úradujúceho šampióna HC Košice sa rozhodlo dať príležitosť vo svojom kádri trojici bronzových juniorov, ktorí reprezentovali Slovensko na nedávno skončených MS do 20 rokov. Okrem obrancov Erika Černáka a Branislava Pavúka sa v drese "oceliarov" predstaví i útočník Radovan Bondra.

Klub z východoslovenskej metropoly sa zároveň dohodol s ôsmym tímom Tipsport extraligy z Piešťan na hosťovaní útočníka Václava Stupku a obrancu Adama Drgoňa do 15. februára. Obaja hráči sa pridali ku košickému družstvu pred začiatkom prebiehajúcej sezóny 2014/2015 práve z kúpeľného mesta. Stupka zaznamenal v 40 zápasoch bilanciu 5 bodov (0+5), Drgoň dosiahol v 39 zápasoch 4 body (0+4).

"Nie sme spokojní s výkonnosťou viacerých hráčov. Stupka aj Drgoň u nás hrávajú málo, preto sme sa dohodli s Piešťanmi na ich hosťovaní do 15. februára 2015. Potom sa uvidí, kto u nás zostane aj na play off. Po príchode našich úspešných reprezentantov do 20 rokov Erika Černáka, Branislava Pavúka a Radovana Bondru, všetkých zaradíme do kádra A-mužstva. Okrem Erika Černáka, ktorý už má miesto v základnej zostave, teda dostanú príležitosť v extraligových zápasoch aj Pavúk a Bondra. Do uplynutia prestupového termínu to nebude posledná zmena v kádri," uviedol na oficiálnom webe generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.