Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Košičania očakávajú v Martine tuhý boj, zvíťaziť chcú obaja

Na snímke vľavo hráč Košíc Richard Jenčík pred brankárom Martina Michalom Dzubinom v prvom zápase štvrťfinále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HC Košice - MHC Mountfield Martin v Košiciach 8. marca 2014. Foto: TASR/František Iván

Hráči aktuálneho vicemajstra sú v sérii s Martinom na koni.

Košice 10. marca (TASR) – Štvrťfinálová séria extraligového play off medzi hokejistami Košíc a Martina sa zatiaľ vyvíja podľa papierových predpokladov. Východniari vyhrali oba domáce zápasy a vedú 2:0.

Hráči aktuálneho vicemajstra sú v sérii s Martinom na koni. V úvodných dvoch zápasoch na domácom ľade nezaváhali a po dvoch zodpovedných výkonoch vedú 2:0 na zápasy. Prvé stretnutie prinieslo vysoké víťazstvo Košíc 6:1, v druhom zápase to už bolo tesnejšie (3:2). "V druhom zápase hrali martinskí obrancovia rýchlejšie ako v prvom. V ďalších zápasoch v Martine to bude boj, no také sú zápasy play off," uviedol útočník Košíc Marek Bartánus, ktorý sa strelecky presadil v oboch stretnutiach.

Ambiciózni východniari sú ako víťaz základnej časti veľkým favoritom série. Tá bude tretím a štvrtým zápasom pokračovať v stredu, resp. vo štvrtok na martinskom ľade. "V Martine je menšie klzisko, takže tam bude viac súbojov. Na to sme však pripravení a ideme tam vyhrať tretí zápas v sérii. Cieľ máme daný a za ním ideme," prezradil Bartánus. Martin sa v play off predstavil po niekoľkých rokoch. V Turci sa preto dá očakávať výborná kulisa, pred ktorou domáci skúsia sériu zdramatizovať. "Čím je búrlivejšia atmosféra na zápasoch, tým je to viac vybičované," dodal Bartánus.

Fanúšikovia Košíc si po dvoch "strieborných" rokoch neželajú nič iné ako majstrovský titul, ktorý je aj pre samotných hráčov hlavným cieľom. "Opäť bude rozhodovať efektivita zakončenia. Dúfam, že naši hráči budú dosť agresívni pred bránkou a dokážu svoje šance využiť. Jedine toto je smer, ktorý môže priniesť víťazstvo," povedal Pavol Zůbek, asistent trénera Antona Tomka.

Martin v druhom zápase zabral

Zlepšený výkon predviedli hráči z Turca predovšetkým v druhom zápase, trpezlivou hrou v defenzíve a následnými protiútokmi dokázali vzdorovať skúsenejšiemu a herne vyspelejšiemu súperovi. Druhý gól v ich podaní prišiel neskoro, 46 sekúnd pred koncom duelu. "Škoda, že sme nevyužili šance a nevyrovnali na 2:2. Kto vie ako by to dopadlo. Gól prišiel neskoro, a i keď zostával nejaký čas, tak power play je už vabank," konštatoval v nedeľu autor druhého gólu Jakub Suja.

Po dvoch dueloch majú Martinčania nelichotivé skóre 3:9, no sú odhodlaní podriadiť všetko príprave na tretí duel, ktorý môže byť kľúčovým z pohľadu vývoja série. "Myslím si, že druhý zápas sme odohrali lepšie ako prvý. Čiastočne sme sa z neho poučili a nerobili chyby, po ktorých sme inkasovali. Ak budeme hrať zodpovedne a napodobníme výkon z nedeľňajšieho zápasu, tak môžeme doma uspieť. Uvidíme akú taktiku pripraví tréner, budeme chcieť jednoznačne vyhrať," ozrejmil odhodlane Suja.

V martinskom drese sa presadil i český legionár Lukáš Finsterle, ktorý v nedeľu oslavoval narodeniny. Prvý presný zásah v play off okorenil aj prihrávkou na gól zo záveru stretnutia. "Písala mi rodina a želala, aby sa mi podarilo na narodeniny streliť gól. Dal som ho, no k víťazstvu nám nepomohol a o to je to horšie. Séria sa presúva k nám, ja verím, že doma vyhráme obidva zápasy a vrátime sa do Košíc," zaprial si Finsterle a na adresu košického brankára dodal: "Staňa je dobrý gólman, asi sa málo tlačíme do bránky, chcelo by to tam viac jazdiť."