Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Košičania myslia na ukončenie série, Piešťany na návrat do Steel arény

Na snímke uprostred útočník Richard Jenčík z HC Košíc, vpravo obranca Piešťan Martin Škadra a vľavo brankár Piešťan Martin Šúrek v prvom zápase semifinále play off Tipsport extraligy HC Košice - ŠHK 37 Piešťany 24. marca 2014 v Košiciach. Foto: TASR/ Milan Kapusta

Pred Košičanmi je pred štvrtkovým duelom jediný cieľ a to víťazstvo a ukončenie série.

Košice 2. apríla (TASR) - Hokejisti HC Košice v piatom semifinálovom stretnutí Tipsport extraligy využili výhodu domáceho prostredia a sú krok od siedmej finálovej účasti v rade. Ten budú chcieť urobiť už vo štvrtok na piešťanskom ľade, no domáci sú odhodlaní zvíťaziť a vrátiť sériu späť na rozhodujúci siedmy duel do Steel arény.

Po nevydarenej prvej tretine sa o úvodný presný zásah "oceliarov" postaral v 27. minúte Marek Svatoš, ktorý po peknej individuálnej akcii prekonal Tomáša Tomeka v bránke hostí.

"Trápim sa dosť dlho, neviem trafiť puk do bránky. Určite ma tento presný zásah teší a som veľmi rád, že som pomohol mužstvu vyhrať zápas. Ujali sme sa vedenia a už nám chýba iba jeden krok k ukončeniu série," uviedol po zápase Svatoš.

Dvoma gólmi sa blysol v košickom drese Richard Jenčík, ktorý najprv premenil trestné strieľanie a minútu pred koncom stretnutia spečatil výsledok gólom do prázdnej bránky. Zaznamenal pri tom svoj 148. a 149. extraligový gól. "Niečo som mal pripravené na tréningoch a nechcel som vymýšľať, vedel som teda, čo chcem urobiť a chvalabohu to vyšlo. Čo sa týka druhého gólu, tak Marek Bartánus mi to prihral pred prázdnu bránku a za to mu ďakujem. Ak príde 150. gól, tak budem veľmi rád. Pokúsim sa pomôcť mužstvu ako to len pôjde už v najbližšom zápase. Nechceme to nechávať na siedmy zápas a pokúsime sa vyhrať už v Piešťanoch," povedal Jenčík.

Pred Košičanmi je pred štvrtkovým duelom jediný cieľ a to víťazstvo a ukončenie série. "Piešťany dajú do nasledujúceho zápasu všetko, pretože môže byť ich posledným v sezóne. Budú sa snažiť vyrovnať sériu a vrátiť sa späť do Košíc. Čaká nás náročný zápas, do ktorého dáme všetko aj my, aby sme ukončili sériu. Recept na víťazstvo je vždy rovnaký. Musíme korčuľovať, keďže máme technické mužstvo, tak si nahrávať puk presne na hokejky a dať i nejaké góly z presilovky. Myslím si, že pohyb na ľade rozhoduje najviac," konštatoval Svatoš.

Piešťany doplatili na nevyužitie šancí z prvej tretiny, kde boli lepším tímom, avšak brankára Rastislava Staňu prekonať nedokázali. "Košice sú veľmi silné, fyzické mužstvo a s ním sa dá hrať vtedy, ak je remíza alebo vyhrávate. Ak sa dostane do vedenia, tak potom je veľmi ťažké dostať sa pred brankára a streliť gól. Vždy je to o prvom góle, ktorý musíme streliť my a tam vedie cesta k úspechu," zamyslel sa Ján Románek.

Na konci duelu "havranom" príliš do reči nebolo a zápas sa v jeho závere ani nehodnotil. Všetky myšlienky už smerovali k štvrtkovému duelu na domácom ľade. "Piaty zápas sme v závere piateho duelu nehodnotili, no povedali sme si, že sa sem chceme vrátiť a doma musíme urobiť všetko preto, aby to tak bolo. Musíme sa vrátiť k tomu, čo nám prinieslo úspech a to poctivá obrana, premenenie nejakých šancí a udržanie výsledku," poznamenal Románek.