Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Slovenskí hokejsiti Réway a Ďaloga pomohli Sparte v Lige majstrov

Útočník Martin Réway (Slovensko) sa raduje po strelení gólu v zápase Švédsko - Slovensko na MS 2014 v ľadovom hokeji v A-skupine v Aréne Čižovka v Minsku v piatok 16. mája 2014. Foto: TASR/Pavel Neubauer
Na snímke vpravo hráč HC Košice Peter Bartoš, vľavo jeho spoluhráč Richard Jenčík pred brankárom Kölner Haie Sebastianom Stefaniszinom v zápase hokejovej Ligy majstrov A-skupiny medzi HC Košice - Kölner Haie v Košiciach 8. októbra 2014. Foto: TASR/František Iván

Sparta si v G-skupine poradila s Adler Mannheim 6:3.


Bratislava 9. októbra (TASR) - Hokejová Sparta Praha ide ďalej v Lige majstrov. V G-skupine si poradila s Adler Mannheim 6:3. Pod jej triumf sa dvoma asistenciami podpísal slovenský útočník Martin Réway, jednu zaznamenal aj obranca Marek Ďaloga.

G-skupina

Sparta Praha - Adler Mannheim 6:3 (1:1, 2:1, 3:1)

Góly: 5. Hrbas, 26. Forman (ĎALOGA), 40. Klimek (RÉWAY), 52. Kumstát, 59. Buchtele (RÉWAY), 60. Rolínek - 17. Metropolit, 21. Tardif, 58. Raymond


Košickí hokejisti sa rozlúčili s Ligou majstrov víťazstvom nad Kolínom


Na snímke hráči HC Košice po víťazstve 4:3 v zápase hokejovej Ligy majstrov A-skupiny medzi HC Košice - Kölner Haie v Košiciach 8. októbra 2014.
Foto: TASR/František Iván

Hokejisti HC Košice zvíťazili vo svojom poslednom zápase v A-skupine Ligy majstrov nad nemeckým tímom Kölner Haie 4:3. Zverenci Antona Tomka napokon v skupine obsadili nepostupovú tretiu priečku, nemecký tím skončil posledný.



HC Košice - Kölner Haie 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)



Góly: 5. Jenčík (Spilar), 17. Spilar (Bartoš), 31. Bartánus (Philipp, Černák), 36. Hrnka (Chovan) - 7. Minard (Zerressen, Johnson), 23. Rankin (Lüdemann), 55. Tjärnqvist (Tripp). Rozhodovali: Oskirko (Rus), Baluška - Šefčík, Výleta (všetci SR), vylúčení 6:7 na 2 min., presilovky: 1:2, oslabenia: 1:0.

HC Košice - Melicherčík - Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák, Šeda - Lapšanský, Hrnka, Bartánus - Spilar, Bartoš, Jenčík - Chovan, Sojčík, Češík - Hiňďoš, Kolena, Stupka

Kölner Haie: Stefaniszin - Ankert, Lüdemann, B. Krupp, Riefers, Zerressen, Tjärnqvist - Rankin, Minard, Johnson - Müller, Falk, Gogulla - Weiss, Tripp, Stephens - Schmölz, Pfohl


1. tretina

Po obojstranne opatrnom úvode sa ako prví ujali vedenia domáci. Spilar našiel krížnou prihrávkou cez stredné pásmo Jenčíka, ktorého tvrdá strela skončila v bránke Stefaniszina - 1:0. Náskok Košičanov však trval len necelé dve minúty, o čo sa nenápadnou, no presnou strelou postaral Minard. V 14. minúte mali domáci možnosť presilovej hry a hoci si počas nej vypracovali viacero šancí, brankára nemeckého tímu neprekonal. To sa podarilo až Spilarovi v 17. minúte, ktorý namieril presne - 2:1. Náskok domácich mohol byť o minútu ešte výraznejší, no Chovan trafil len žŕdku Stefaniszinovej bránky.

2. tretina

Na snímke vľavo brankár HC Košice Marcel Melicherčík, uprostred jeho spoluhráč Radek Philipp, vpravo v bielom hráč Kölner Haie Alexander Weiss v zápase hokejovej Ligy majstrov A-skupiny medzi HC Košice - Kölner Haie v Košiciach 8. októbra 2014.
Foto: TASR/František Iván

Nemecký tím dokázal aj druhýkrát vyrovnať skóre. V 23. minúte počas hry štyroch proti štyrom uplatnil dôraz v okolí bránkoviska Rankin a upravil na 2:2. V druhej tretine bolo k videniu viacero presilových hier na oboch stranách. V 31. minúte práve počas početnej výhody tečoval Bartánus strelu Philippa a vrátil domácim tesný náskok. Hostia mohli opäť vyrovnať v 33. minúte, no Johnson v presilovke netrafil odkrytú Melicherčíkovu bránku. V 36. minúte ušli Košičania súperovi na rozdiel dvoch gólov. Hrnka si v oslabení vylepšil streleckú pozíciu a spomedzi kruhov prestrelil Stefaniszina - 4:2. Herne aj strelecky vydarený úsek Košičanov mohol zvýrazniť Bartánus, no samostatný únik nezakončil ideálne.

3. tretina

V úvode tretej tretiny si mužstvá dávali pozor najmä na defenzívu a výrazných streleckých príležitostí ubudlo. Hostia sa snažili o skorigovanie najmä v presilových hrách a kontaktného gólu sa dočkali v 55. minúte. V presilovej hre trafil obranca Tjärnqvist ideálne a Melicherčík bol bezmocný - 4:3. O dve minúty na to mali početnú výhodu aj Košičania, Spilar však v ideálnej pozícii zbytočne prihrával Jánošíkovi. Hostia v záverečných sekundách skúsili hru so šiestimi hráčmi, no na výsledku to nič nezmenilo.


Hlasy po zápase:

Uwe Krupp, tréner Kölner Haie: "V prvom rade chcem zagratulovať domácemu tímu k víťazstvu. Košice mali veľmi dobrý začiatok. Často sa dostávali do prečíslenia, čo sa im podarilo viackrát v zápase. Na konci duelu sme mali šancu vyrovnať, no nepodarilo sa nám to. Liga majstrov sa mi páči, hoci to pre nás nebolo ľahké. Mali sme veľa zranených hráčov, no museli sme sa s tým vyrovnať. Som hrdý na to, ako sme hrali v prvej sezóne Ligy majstrov. Hokej potrebuje takúto medzinárodnú súťaž."

Anton Tomko, tréner HC Košice: "Bol to kvalitný a bojovný zápas, v ktorom sme ukázali túžbu po víťazstve. Sme radi, že sme sa rozlúčili víťazstvom. Je dôležité, že hráči k zápasu pristúpili zodpovedne. Zápasu predchádzala analýza hry Kolína a tešíme sa, že sme tohto silného súpera dokázali zdolať."

Tomáš Hrnka, autor víťazného gólu: "Bola to pekná bodka za Ligou majstrov. Škoda, že sme nepostúpili ďalej. So silným súperom sme odohrali dobrý zápas a napokon sme ho vyhrali, takže sme spokojní. Verili sme si na nich, pretože aj po prvom zápase v Kolíne sme cítili, že na nich máme. Myslím si, že v Lige majstrov sme si neurobili hanbu. Sú to pre nás veľké skúsenosti, keďže sme hrali proti silným súperom."

Gabriel Spilar, útočník Košíc: "Chceli sme nadviazať na dobré výkony z druhej polovice Ligy majstrov. Sme radi za víťazstvo. Bol to náročný zápas a ukázali sme, že vieme hrať aj proti takýmto súperom. Podali sme naozaj dobrý výkon a verím, že sa to odrazí aj do domácej súťaže, na ktorú sa už môžeme stopercentne sústrediť."


Fotogaléria zo zápasu Košice - Kolín



ďalší zápas:

Hokejisti Kärpätu Oulu zvíťazili v stredajšom zápase Ligy majstrov nad HC Bílí Tygři Liberec 3:1. V tabuľke A-skupiny, v ktorej bojoval aj jediný slovenský zástupca HC Košice, obsadili prvú priečku a zahrajú si osemfinále play off.

Kärpät Oulu - Bílí Tygři Liberec 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)



Góly:

4. Manninen, 44. Junttila, 49. Manninen - 58. Jelínek


Tabuľka A-skupiny CHL po neúplnom 6. kole:

1. Kärpät Oulu 6 3 2 0 1 17:12 13*

2. Bílí Tygři Liberec 6 3 0 0 3 16:15 9

3. HC KOŠICE 6 2 0 1 3 14:16 7

4. Kölner Haie 6 2 0 1 3 12:16 7



*postup do osemfinále play off LM