Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Kovaľčuka napomenuli za vulgarizmy voči novinárom po dueli so Slovanom

Iľja Kovaľčuk. Foto: KHL.ru

K incidentu prišlo 28. januára, keď elitný krídelník po zápase jeho SKA Petrohrad proti Slovanu Bratislava (1:2 pp a sn) vulgárne vynadal pracovníkom médií.

Petrohrad 3. februára (TASR) - Disciplinárna komisia KHL napomenula ruského hokejistu Iľju Kovaľčuka za nedávne neprimerané správanie sa voči novinárom. K incidentu prišlo 28. januára, keď elitný krídelník po zápase jeho SKA Petrohrad proti Slovanu Bratislava (1:2 pp a sn) vulgárne vynadal pracovníkom médií.

"Kapitán SKA Iľja Kovaľčuk odmietol odpovedať na jednu z otázok a ukončil rozhovor, pričom použil niekoľko vulgárnych výrazov. KHL rozhodla, že v tejto situácii prišlo k porušeniu právnych predpisov a podľa disciplinárneho poriadku napomenula Kovaľčuka," píše sa podľa tlačovej agentúry TASS vo vyhlásení DK nadnárodnej súťaže.

Slovan si ziskom dvoch bodov na ľade SKA udržal ešte teoretické šance na účasť v play off. Tie však reálne padli po následných jednoznačných prehrách 0:4 s Jokeritom Helsinki a 0:6 na ľade Dinama Riga, keďže sedem zápasov pred koncom základnej časti strácajú "belasí" z posledného 14. miesta v Západnej konferencii na ôsme zaručujúce účasť vo vyraďovacej časti priepastných dvanásť bodov.