Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Do útoku HC Slovan sa vracia navrátilec Kudrna

Andrej Kudrna Foto: TASR/Pavel Neubauer

Tréneri Slovana budú môcť v ďalších zápasoch rátať už aj s dvojicou Johan Backlund, Václav Nedorost.

Bratislava 16. októbra (Teraz.sk) - Andrej Kudrna pôsobil v Slovane už v sezóne 2011/2012, keď v majstrovskej extraligovej sezóne nastúpil na 37 stretnutí. V posledných dvoch ročníkoch KHL odohral za A mužstvo Slovana 14 zápasov a v prevažnej miere obliekal dres extraligovej Skalice. Informáciu o jeho návrate do tímu belasých priniesla oficiálna web stránka HC Slovan.

Václav Nedorost vynechal pre zranenie v hornej časti tela päť stretnutí. Celkovo patril český hokejista medzi kľučových hráčov mužstva a v našej zostave mu patrila pozícia prvého centra. V aktuálnom ročníku odohral Václav Nedorost 10 zápasov a pripísal si v nich 5 kanadských bodov za dva góly a tri asistencie.

Kratší výpadok zo zostavy mal švédsky gólman Johan Backlund, ktorý v bráne Slovana chýbal rovnako pre zranenie v hornej časti tela v posledných dvoch stretnutiach proti Jokeritu Helsinki a Medveščaku Záhreb. Spolu odchytal zatiaľ desať zápasov s percentuálnou úspešnosťou 88,5%.

Na listine zranených hráčov zostáva Peter Ölvecký, Matt Murley a po poslednom stretnutí v Záhrebe aj Andrej Šťastný. Vedenie Slovana sa tak rozhodlo rozšíriť utočné rady o útočníka HC'05 Banská Bystrica Andreja Kudrnu. Dohoda o dvojcestnom kontrakte s platnosťou do konca aktuálneho ročníka umožňuje odchovancovi Nových Zámkov v prípade potreby nastupovať aj v tíme "Baranov" v slovenskej extralige.

Hokejisti Slovana ťahajú v KHL negatívnu sériu troch prehier, najbližšie sa zverenci fínskeho kormidelníka Petriho Matikainena predstavia v sobotu 18. októbra na ľade Traktoru Čeljabinsk.