Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Laco verí v hladký priebeh olympiády, vezme aj rolu brankárskej trojky

Na snímke brankár Ján Laco Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský brankár verí, že počas náročného programu zostane čas aj na 'mimo hokejové' aktivity.

Bratislava 5. februára (TASR) - Brankár Donbassu Doneck Ján Laco absolvoval počas olympijského ročníka reprezentačné akcie v nemeckom Mníchove i švajčiarskej Arose a nevynechá ani vrchol sezóny. Hokejový turnaj v Soči bude pre neho - rovnako ako i viacerých jeho spoluhráčov z národného tímu - vrcholom kariéry.

V slovenskom tíme by mal Laco kryť chrbáť brankárskej jednotke Jaroslavovi Halákovi zo St. Louis Blues, o poste dvojky ešte tréneri nerozhodli. "Som pripravený pomôcť tímu najviac ako budem môcť. Či to bude na lavičke v pozícii dvojky za Jarom Halákom, alebo v prípade, že šancu dostane Peter Budaj, v roli náhradníka na tribúne," vyznal sa pred odletom do Soči Laco.

Pred štartom ZOH panujú obavy o bezpečnosť športovcov a návštevníkov. Terorizmom na zimnej olympiáde vlani pohrozili islamskí militanti z blízkeho severokaukazského regiónu. Pri dvoch decembrových útokoch v asi 700 km vzdialenom Volgograde prišlo o život 34 ľudí. Laco, ktorý pozná ruské prostredie z pôsobenia v KHL, nemá obavy, že by ZOH mohol poznačiť teroristický útok. "V Rusku pôsobím dva roky, poznám ich mentalitu a národnú hrdosť. Práve preto som presvedčený, že nedopustia, aby pokojný priebeh olympijských hier niečo narušilo," vyhlásil 32-ročný brankár, ktorý bude na izbe bývať s Michelom Miklíkom.

Laco verí, že počas náročného programu zostane čas aj na 'mimo hokejové' aktivity. "Určite si budem chcieť pozrieť aj iné športoviská, najviac ma lákajú biatlonové preteky. Olympijskú dedinu som zatiaľ videl len na obrázkoch z internetu," povedal hrdina MS 2012 v Helsinkách, kde slovenský tím aj vďaka jeho brankárskym bravúram získal strieborné medaily.