Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Najlepším hráčom týždňa v KHL je ... LACO NAGY

vpravo Ladislav Nagy zo Slovana Foto: TASR/Pavel Neubauer

Hokejista Slovana Bratislava Ladislav Nagy sa stal najlepším útočníkom ôsmeho hracieho týždňa v Kontinentálnej hokejovej lige.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Nagy sa stal hráčom týždňa za sedem bodov v troch minulotýždňových stretnutiach. Aj vďaka produktivite 35-ročného košického odchovanca vyhral Slovan počas predchádzajúceho týždňa zápasy v Chanty-Mansijsku, Nižnekamsku a Togliatti. Nagy je s 23 bodmi (13+10) najproduktívnejším hráčom belasých.

Brankár Rafael Chamikov mal vo dvoch minulotýždňových stretnutiach priemer 0,96 inkasovaného gólu a 97,4 % úspešnosť zákrokov. Jeden z duelov vychytal na nulu. Šinkevič mal okrem dvoch asistencií na svojom konte aj päť plusových bodov.

Ďalšie ocenenia získali brankár Metallurgu Novokuzneck Rafael Chakimov a obranca Dinama Minsk Iľja Šinkevič.

Laco Nagy je hviezdou Slovana, dominuje klubovým štatistikám

Bratislavská dvadsaťsedmička dokazuje stabilnú výkonnosť počas každého zápasu. V priemer strávi na ľade 19 minút a podľa štatistík si pripíše viac ako bod na zápas.

HC Slovan odohral v aktuálnom ročníku už tretinu plánovaných zápasov základnej časti a klub zhodnotil výkonnostné štatistiky jednotlivých hráčov. Tým jasne dominuje útočník Ladislav Nagy. Tridsaťpäťročný krídelník je zatiaľ najproduktívnejším hráčom Slovana v KHL. V 19 zápasoch strelil 13 gólov a pridal 10 asistencií. V kanadskom bodovaní celej KHL mu patrí 15. pozícia, v poradí strelcov je na siedmom mieste.

Hokejisti Slovana Bratislava sa vrátili zo štvorzápasového tripu, na ktorom sa stretli postupne s Traktorom Čeljabinsk, Jugrou Chantij Mansinsk, Neftechimik Nižnekamst a nakoniec s nováčikom Lada Togliatti. Slovan získal cenných osem bodov a k výbornému výsledku pomohol aj útočník Ladislav Nagy. Ten zaznamenal v štyroch zápasoch tri góly a na ďalšie štyri prihral. Pamätný je najmä zápas pri Jugre, ktorý belasí vyhrali 4:3 po nájazdoch a pri všetkých góloch bol práve Nagy. Dva dal a na ďalšie dva prihral.

Slovan ukončil sériu štyroch duelov na súperových klziskách piatkovýcm víťazstvom 6:3 v Togliatti. Nagy zaznamenal tri body (gól a dve asistencie) a bodoval tretí raz v rade.

Disciplinárka zrušila trest Slovincovi Jegličovi

Disciplinárka KHL v pondelok zrušila vyšší trest útočníkovi Žigovi Jegličovi zo Slovana Bratislava.

Slovinský reprezentant ho dostal v piatkovom zápase v aréne Lady Togliatti (6:3), keď v 11. minúte trafil lakťom Jurija Petrova a od rozhodcov si vyslúžil 5+DKZ. Športovo-disciplinárna komisia po vzhliadnutí videozáznamu rozhodla, že Jeglič dostal trest neoprávnene a tak mu ho dodatočne zrušila.

Highlight zápasu Lada Togliatti - HC Slovan


Doma proti Amuru s Miklíkom



Hokejisti Slovana Bratislava budú chcieť svoju formu potvrdiť aj najbližšími domácimi zápasmi. Na prelome októbra a novembra privítajú tri mužstvá z ďalekého východu Ruska.

Tri dôležité zápasy v priebehu štyroch dní – práve takáto náročná séria zápasov čaká na hokejistov Slovana na konci októbra a začiatku novembra. Do bratislavskej SLOVNAFT Areny zavítajú tri mužstvá z najvzdialenejších miest na mape nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej ligy, s ktorými sa zverenci fínskeho trénera Matikainena pokúsia aj za pomoci svojich fanúšikov vydolovať čo najviac bodov!

Vo štvrtok 30. októbra o 19:30 h si belasí zmerajú sily so Sibirom Novosibirsk. Mužstvo zo Sibíru bojuje aj túto sezónu o postup do play –off. Pomáha mu k tomu spoľahlivý fínsky gólman Mikko Koskinen, najproduktívnejší zadák Patrik Hershley, či útočníci Jonas Enlund a Andreas Thuresson.

Presne o 24 – hodín neskôr, 31.októbra o 19:30 h, vhodia rozhodcovia úvodné buly zápasu HC SLOVAN Bratislava – Amur Chabarovsk. Fanúšikov Slovana bude okrem útočného prejavu domácihc hráčov lákať do hľadiska aj slovenské útočné trio v drese hostí - Rastislav Špirko, Michel Miklík, Marcel Haščák. Práve Miklík strávil v Slovane posledné dve sezóny a patril medzi najväčších ťahúňov mužstva, čo dokazoval aj v klubovej tabuľke produktivity.

Domácu sériu zakončia belasí v nedeľu 2. novembra o 17:00 h súbojom s Admiralom Vladivostok. Tím, ktorý v uplynulom ročníku, teda hneď vo svojom premiérovom, postúpil do vyraďovacej fázy súťaže, by chcel úspech zopakovať aj tento rok. Slovenský tréner Admiralu Dušan Gregor sa spolieha najmä na schopnosti útočníkov Niclasa Bergforsa, Richarda Gyngeho, Envera Lisina, či skúseného fínskeho gólmana Ariho Ahonena.