Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Hokej

Lantoši mení dres vo Švédsku, zamieril do Vita Hästen

Slovenský hokejista Róbert Lantoši. Foto: TASR/AP

Nádejný krídelník bol členom kádra slovenskej reprezentácie do 20 rokov na juniorských MS v Toronte a Montreale.


Štokholm 17. decembra (TASR) - Mladý slovenský hokejista Róbert Lantoši mení dres v rámci druhej najvyššej švédskej súťaže Allsvenskan. Dvadsaťročný útočník, ktorý sa podieľal na bronzovom úspechu slovenskej "dvadsiatky" na juniorských MS v Kanade, odchádza z klubu VIK Västeras HK do konkurenčného HC Vita Hästen.

Lantoši sa v tejto sezóne predstavil v drese Västerasu v 29 zápasoch, v ktorých strelil dva góly. Ďalšie tri stretnutia odohral za juniorku Västerasu a krátko hosťoval v IFK Arboga v I. švédskej divízii. "S Róbertom sme sa vzájomne dohodli na ukončení zmluvy. Momentálne mu nevieme dať taký hrací čas, aký potrebuje, takže sme mu umožnili hrať za iný klub. Budeme aj naďalej pozorne sledovať jeho vývoj na novom pôsobisku," uviedol športový riaditeľ VIK Västeras Niklas Johansson pre klubovú webstránku.

Nádejný krídelník bol členom kádra slovenskej reprezentácie do 20 rokov na juniorských MS v Toronte a Montreale, k zisku senzačného bronzu prispel tromi bodmi (1+2) v siedmich dueloch.