Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Ján Lašák zostáva v Liberci, predĺžil zmluvu o ďalšie dva roky

brankár Ján Lašák počas tréningu Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Informovala o tom oficiálna webstránka bielych tigrov.

Liberec 18. marca (TASR) - Slovenský hokejový brankár Ján Lašák zostáva aj v ďalšej sezóne v Liberci. Majster sveta z Göteborgu 2002, ktorý prišiel na sever Čiech na konci tohto ročníka, sa dohodol s vedením extraligového klubu na novej dvojročnej zmluve. Informovala o tom oficiálna webstránka "bielych tigrov".

"O prípadnej novej zmluve sme začali rokovať už na konci základnej časti s tým, že konečné slovo si povieme po zápasoch predkola, nech už dopadne akokoľvek," opísal situáciu manažér Liberca Ctibor Jech.

Tridsaťštyriročný Lašák začal uplynulú sezónu v Dukle Trenčín, v bránke Liberca sa prvýkrát objavil 31. decembra proti Komete Brno. V základnej časti českej extraligy stihol odchytať osem stretnutí s úspešnosťou 94,96 percenta a priemerom 1,48 gólu na zápas. V predkole odchytal tri duely.

"K finálnej dohode prišlo v pondelok. Mali sme záujem udržať Jána v Liberci. Je to veľmi skúsený brankár, ktorý si svojimi výkonmi rýchlo získal dôveru hráčov a má u nich prirodzenú autoritu. Jeho príchod znamenal prínos nielen v športovej, ale aj v ľudskej rovine," dodal Jech pre hcbilitygri.cz.

Lašák má na konte 83 reprezentačných štartov, okrem zlata z Göteborgu má v zbierke aj striebro z Petrohradu 2000 a bronz z Helsínk 2003. Ďalšiu bronzovú medailu vybojoval na juniorských MS 1999. Odchovanec Zvolena bol prvým slovenským brankárom, ktorý nastúpil v NHL, v zámorskej profilige si pripísal šesť štartov za Nashville. Počas kariéry obliekal aj dresy HKm Zvolen, HC Košice, Dukly Trenčín, Hamptonu Roads Admirals, Milwaukee Admirals, Jokeritu Helsinki, SKA Petrohrad, Atlantu Mytišči, Amuru Chabarovsk či Spartaka Moskva.