Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

M. Čiliak podpísal trojročnú zmluvu s Českými Budějovicami

Marek Čiliak, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Tridsaťročný Čiliak vychytal Komete v rokoch 2017 a 2018 majstrovské tituly, v uplynulej sezóne mal ale v klube pevnejšiu pozíciu Karel Vejmelka.

České Budějovice 1. mája (TASR) - Slovenský brankár Marek Čiliak je novou posilou hokejistov Motoru České Budějovice. S nováčikom českej extraligy podpísal trojročný kontrakt, informoval klubový web. Naposledy pôsobil v Komete Brno, kde pred novou sezónou končia aj slovenskí obrancovia Ivan Baranka a Tomáš Malec.

Tridsaťročný Čiliak vychytal Komete v rokoch 2017 a 2018 majstrovské tituly, v uplynulej sezóne mal ale v klube pevnejšiu pozíciu Karel Vejmelka. Slovenský reprezentant tak tri mesiace strávil na hosťovaní v Zlíne.

V českej extralige odchytal účastník dvoch MS celkovo 295 zápasov s priemerom 2,30 inkasovaného gólu na zápas, s úspešnosťou 91,62 percenta a 31-krát si udržal čisté konto.

České Budějovice napriek nedokončenej uplynulej sezóne v druhej lige postúpili vyššie ako víťaz jej základnej časti. Okrem Čiliaka získali do obrany Ondřeja Slováčka a útok posilnili Miroslav Indrák, Daniel Voženílek a Vít Jonák.

"Situáciu sme spolu s Marekom dlho preberali a myslím si, že je to pre neho najlepšie riešenie," vyjadril sa pre klubový web k odchodu Čiliaka majiteľ a hlavný kouč Komety Libor Zábranský. V jeho tíme končia aj skúsení slovenskí zadáci Baranka a Malec: "Bohužiaľ, vek nejde zastaviť a plánované omladenie malo vplyv na to, že sme neponúkli novú zmluvu Malecovi a dohodou sme ukončili zmluvu s Barankom. Obom by som sa chcel poďakovať za prístup a prácu, ktorú pre Kometu odviedli a chcem vyzdvihnúť predovšetkým Tomaša Maleca, ktorý patrí historicky k najobetavejším obrancom Komety. Odohral tu obrovskú porciu zápasov, za to si zaslúži rešpekt."