Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Malkin poprel správy o odchode do Ruska, chce zostať v Pittsburghu

Na archívnej snímke z 10. apríla 2022 ruský útočník Jevgenij Malkin v zápase hokejovej NHL Pittsburgh Penguins - Nashville Predators. Foto: TASR/AP

Sedemnásobný účastník zápasu hviezd NHL odohral celú svoju 16-ročnú kariéru v profilige za Pittsburgh, ktorý ho draftoval v roku 2004.

Pittsburgh 18. mája (TASR) – Ruský hokejista Jevgenij Malkin poprel správu o tom, že v budúcej sezóne mieni hrať vo vlasti. V lete mu vyprší zmluva s Pittsburghom a stane sa tak v NHL voľným hráčom.

Malkin hral pred príchodom do zámoria tri sezóny v klube jeho rodného mesta Metallurg Magnitogorsk, kam sa vrátil aj počas výluky v NHL v rokoch 2012-2013. „Dnes som v ruských novinách čítal, že mi moje rodné mesto ponúklo angažmán. Nie je to pravda. Chcem tu zostať, chcem hrať v NHL. Momentálne sa toho deje veľa, ale dúfam, že tu zostanem a že tu aj ukončím kariéru,“ cituje Malkina AP.

Dlhoročný hráč Penguins si nemyslí, že problémom novej zmluvy budú peniaze a s klubom by ju chcel podpísať na niekoľko rokov. „Verím, že som stále dobrý hokejista a verím, že dobrí hráči podpisujú dobré zmluvy. Momentálne by som rád odohral ďalšie tri či štyri roky. O peniaze veľmi nejde, ale na druhej strane mám rodinu, rodičov a chcem pre nich zabezpečiť dobrú budúcnosť,“ vyhlásil 35-ročný center.

Sedemnásobný účastník zápasu hviezd NHL odohral celú svoju 16-ročnú kariéru v profilige za Pittsburgh, ktorý ho draftoval v roku 2004. Pre zranenie odohral v uplynulej sezóne len 41 zápasov, teda presne polovicu základnej časti. Strelil v nich 20 gólov a pridal 22 asistencií. V sedemzápasovej sérii 1. kola play off s New Yorkom Rangers zaznamenal tri góly a tri asistencie, "tučniaci" vypadli.

Malkin dostal v roku 2012 najprestížnejšie individuálne ocenenie Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča základnej časti. Počas svojho pôsobenia v tíme Penguins vyhral trikrát Stanleyho pohár, vrátane roku 2009, keď ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča vyraďovacej fázy (Conn Smythe Trophy). Za svoju kariéru zaznamenal 1146 bodov (444 gólov a 702 asistencií) v 981 zápasoch dlhodobej časti. Svoj význam pre klub demonštroval aj v ťažkých bojoch o Stanley Cup, v 177 dueloch nazbieral 180 bodov (67+113).