Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Hokej

Marcel Hossa sa dohodol s Duklou Trenčín, predbežne odohrá dva zápasy

Na snímke slovenský ľavý krídelník Marcel Hossa. Foto: TASR/Martin Baumann

Marcel Hossa bude v sezóne pokračovať v extraligovej Dukle Trenčín. S vedením materského klubu sa predbežne dohodol na odohratí dvoch zápasov. Informovala o tom oficiálna webstránka "vojakov".

Trenčín 14. januára (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marcel Hossa bude v sezóne pokračovať v extraligovej Dukle Trenčín. S vedením materského klubu sa predbežne dohodol na odohratí dvoch zápasov. Informovala o tom oficiálna webstránka "vojakov".

Tridsaťtriročný krídelník začal aktuálny ročník v KHL, za Dinamo Riga odohral 38 stretnutí s bilanciou 7 gólov a 9 asistencií. Po odchode z lotyšského tímu trénoval s Duklou a čakal na ponuky zo zahraničia. Keďže sa zatiaľ žiadna z nich nevykryštalizovala na nový angažmán, dohodol sa s vedením trenčianskeho klubu na odohratí dvoch duelov. Na prvý nastúpi už v piatok 16. januára proti Žiline.

"Sme radi, že Marcel sa rozhodol za Duklu nastúpiť, odohrá tak prvé zápasy v seniorskom tíme. Veríme, že diváci sa prídu na nášho úspešného odchovanca a slovenského reprezentanta pozrieť. Jeho ďaľšie pôsobenie je zatiaľ otvorené, všetko bude závisieť od ponúk, ktoré bude mať na stole," uviedol pre klubový web športový manažér Dukly Jozef Daňo.

Marcel Hossa naposledy obliekol dres Dukly v sezóne 1997/98, keď v juniorskom tíme nazbieral v 55 dueloch 88 bodov. Pred sezónou 1998/99 odišiel do zámoria a hrával vo WHL za Portland, neskôr sa presadil do NHL a v dresoch Montrealu, New York Rangers a Phoenixu odohral v najprestížnejšej súťaži 251 zápasov (33+32). Po návrate do Európy bol jedným z najlepších strelcov v KHL, kde nastupoval za Rigu, Kazaň, Spartak Moskva aj Lev Praha. Slovensko reprezentoval na šiestich svetových šampionátoch a troch ZOH.

Dukla zároveň informovala, že v tíme skončili obranca Ondrej Zošiak a útočník Adam Bezák. Doplatili na pretlak v kádri, ktorý sa po Novom roku rozšíril o úspešných juniorských reprezentantov. "Niektorého z obrancov sme museli uvoľniť, keďže momentálne by nemal miesto v zostave a nemá význam, aby sedel na tribúne. V tíme skončil obranca Ondrej Zošiak, s ktorým sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Po skúške, ktorá trvala do 7. januára, sme sa rozlúčili aj s útočníkom Adamom Bezákom," konkretizoval Daňo zmeny v kádri Dukly. Zošiak mal v 40 zápasoch bilanciu 0+2, v tíme bol s 12 zápornými bodmi najhorším obrancom v hodnotení plus/mínus, Bezák počas mesačnej skúšky odohral šesť zápasov bez zápisu do streleckej listiny.