Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

A. Meszároš: "Olympiáda skončila neúspechom, no získal som skúsenosti"

Andrej Meszároš FOTO TASR/AP Photo

Pre hokejistu bolo Soči treťou olympijskou skúsenosťou. Národný tím reprezentoval aj na ZOH v Turíne a vo Vancouvri.

Voorhees 22. februára (TASR) - Napriek neúspešnému vystúpeniu slovenských hokejistov na ZOH 2014 v Soči je Andrej Meszároš presvedčený, že pod piatimi kruhmi osobne získal dôležité skúsenosti do ďalšej kariéry. Obranca Philadelphie Flyers verí, že tieto skúsenosti využije nielen v tejto sezóne v zámorskej NHL, ale aj o štyri roky na olympiáde v Pchjongčchangu, kde by podľa neho mali štartovať aj profesionáli.

Slovensko na olympijskom turnaji v Soči nevyhralo ani jeden zápas a s bilanciou tri prehry a jedna remíza skončilo na jedenástom, mieste. "Osobné pocity sú celkom dobré. Odohral som veľa minút. Nastupoval som vo všetkých herných situáciách, takže to bolo dobré pre moje sebavedomie. To bolo to dobré, ale celkovo to skončilo pre nás skutočne neúspechom. Rozhodne preto nemôžem hovoriť o úspešnej olympiáde," cituje Meszároša zámorský portál csnphilly.com.

Pre Meszároša bolo Soči treťou olympijskou skúsenosťou. Reprezentoval národný tím aj na ZOH 2006 v Turíne a ZOH 2010 vo Vancouvri, kde Slováci skončili bronzoví respektíve štvrtí. Ako sám tvrdí, boli to úspešnejšie olympiády. Štyri náročné zápasy mu však teraz pomohli napredovať. Dvadsaťosemročný obranca odohral v tejto sezóne za Flyers len 35 stretnutí a len ťažko získaval väčší čas na ľade napriek 16 kanadským bodom a známke plus tri v tabuľke pravdy.

"Neodohral som celú sezónu, niekoľko zápasov som vysedával," uviedol Meszároš. "Takže som privítal možnosť odohrať ďalšie náročné zápasy. Neviem, či to bude výhoda oproti klubovým spoluhráčom, pretože oni oddychovali a to je tiež dôležité. Uvidíme. Rozhodne chcem zužitkovať skúsenosti z olympiády."

Mezsároš si pochvaľuje čerstvé olympijské skúsenosti a zážitky. "Neočakával som od olympiády nič zlé. Vedel som, že to celé na novo vybudovali a dali do toho obrovské peniaze. Bezpečnosť a kontroly boli na vysokej úrovni, čo niekedy pôsobilo otravne, ale bolo to dôležité. Celkový dojem bol veľmi pekný. Máte more, štadióny a to všetko v prostredí krásnych hôr. Bol to nádherné," skonštatoval Meszároš, ktorý by privítal olympijskú prestávku v NHL aj počas ZOH 2018 v Kórejskej republike.

"Myslím, že olympiáda je neskutočným zážitkom pre každého. A to bez ohľadu na to, či je niekto na prvej olympiáde alebo na piatej. Z NHL by na tento turnaj mali uvoľňovať hráčov. Chápem, že tam je riziko zranenia, ale to sa môže stať aj v NHL. To sa nedá úplne kontrolovať."