Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Hokej

Michalovce angažovali kanadského útočníka Garreffu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťtriročný útočník začal sezónu v ICE Hockey League v slovinskom tíme Olimpija Ľubľana, kde v 27 zápasoch zaznamenal 13 bodov za 6 gólov a 7 asistencií.

Michalovce 12. januára (TASR) - Novou posilou hokejového klubu HK Dukla Ingema Michalovce sa stal Kanaďan Joseph Garreffa. Dvadsaťtriročný útočník začal sezónu v ICE Hockey League v slovinskom tíme Olimpija Ľubľana, kde v 27 zápasoch zaznamenal 13 bodov za 6 gólov a 7 asistencií. Premiéru v michalovskom drese by mal absolvovať v piatok proti Prešovu.

"V momentálnej obmedzenej situácii na trhu s hráčmi nám Joseph prišiel ako zaujímavý typ hokejistu. Ide o mladého rýchlonohého kanadského útočníka, ktorý by nám mal pomôcť svojou kreativitou v presilovkách a zároveň medzi zahraničnými hráčmi v tíme zvýšime konkurenciu," informoval extraligový klub na svojom webe.

Garreffa má skúsenosti z kanadskej juniorskej OHL, uplynulé dve sezóny odohral vo farmárskej AHL (San Jose Barracuda) a ECHL (Allen Americans, Orlando Solar Bears, Tulsa Oilers).