Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Miro Hlinka zanechal listy na rozlúčku, písal ich pred kolegom Chudým

Na snímke imprizované pietne miesto pre bývalého hokejistu Miroslava Hlinku pri vstupe do hlavnej haly zimného štadióna v Banskej Bystrici v pondelok 15. septembra 2014. Foto: TASR/Dušan Hein

Práve jeho trénerský kolega a šéf bystrickej striedačky Miroslav Chudý s ním bol v kontakte ešte niekoľko hodín pred tým, ako spáchal samovraždu.

Banská Bystrica 15. septembra (TASR) - Bývalý slovenský hokejista Miroslav Hlinka, ktorý v nedeľu spáchal samovraždu, zanechal po sebe listy na rozlúčku. Informáciu priniesol spravodajský portál tvnoviny.sk.

Hlinka sa obesil na balkóne bytu, v ktorom prechodne žil popri vykonávaní funkcie asistenta hlavného kormidelníka extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica. Práve jeho trénerský kolega a šéf bystrickej striedačky Miroslav Chudý s ním bol v kontakte ešte niekoľko hodín pred tým, ako spáchal samovraždu. Počas spoločného rozhovoru písal Hlinka listy na rozlúčku.

"Sme sa ešte bavili, ako pripravíme tréning. On si tam niečo písal, som sa ho pýtal čo a on že rieši niečo s právnikom. To písal práve listy na rozlúčku a ja som to nevedel," uviedol v reportáži TV Markíza Chudý. Práve on našiel mŕtveho Miroslava Hlinku so slučkou okolo krku na dverách balkóna.

Miroslav Chudý
Foto: TASR/Branislav Račko


Čierna nedeľa slovenského hokeja

V nedeľu 14. septembra spáchal samovraždu aj bývalý hokejista MHK Dubnica nad Váhom Miroslav Kováčik. Pre TASR to potvrdil prezident dubnického klubu Tibor Paksi. V ten istý deň zákernej chorobe podľahol dlhoročný lekár národného tímu Vladimír Lupták.