Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Mladé hokejistky získali v I. divízii historický bronz

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov získali v I. divízii MS tejto vekovej kategórie bronz. Rozhodlo o tom ich záverečné vystúpenie na šampionáte vo francúzskom alpskom stredisku Vaujany.

Vaujany 11. januára (TASR) - Slovenské hokejové reprezentantky do 18 rokov získali v I. divízii MS tejto vekovej kategórie bronzové medaily. Rozhodlo o tom ich záverečné vystúpenie na šampionáte vo francúzskom alpskom stredisku Vaujany, v ktorom zdolali Rakúšanky 3:1 a prvýkrát v histórii sa tešili zo zisku cenného kovu. Na striebornej pozícii skončili Nórky a so zlatom si postup do elitnej kategórie vybojovali domáce reprezentantky.

Zverenky trénera Jána Valúcha vstúpili do šampionátu úspešne, keď vo svojom otváracom dueli zdolali Nemecko 7:3. Následne však prišli prehry s Francúzskom (3:8), Maďarskom (1:7) a Nórskom (4:5 pp a sn). Víťazstvo nad Rakúskom a zisk siedmich bodov im napokon stačil na konečnú tretiu priečku a dosiahnutie historického maxima.

"Celý tím podal vysoký výkon aj v neštandardne vysokej nadmorskej výške alpského strediska, s ktorou mali problémy niektoré hráčky. Vyzdvihol by som aj fakt, že náš tím bol druhý najmladší z celého šampionátu," uviedol v oficiálnej tlačovej správe zaslanej TASR tréner Ján Valúch a dodal: "Veľký podiel na našom úspechu dávam aj dlhodobej centralizovanej príprave našich hráčok, ktorú sme v takomto rozsahu realizovali prvýkrát."

Okrem kolektívneho ocenenia v podobe medaily bronzového lesku sa dve slovenské hráčky tešili aj individuálne. Lenka Čurmová sa stala najlepšou obrankyňou šampionátu a za najlepšiu hráčku tímu SR tréner Valúch vyhlásil Andreu Kollovú. Tá bola so šiestimi bodmi spoločne s Čurmovou a Martinou Fedorovou na čele tímovej produktivity.

MS hráčok do 18 rokov - I. divízia:

Slovensko - Rakúsko 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)
Góly: 5. Košecká, 25. Fedorová, 27. Klimášová - 30. Felderová

ďalšie výsledky:
Nemecko - Nórsko 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Maďarsko - Francúzsko 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)