Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

MS15: Káder možno doplní Čiliak, končí Gríger

Na snímke brankár Marek Čiliak Foto: TASR/Martin Baumann

Koncom budúceho týždňa by už malo byť jasnejšie, koľko hráčov z NHL by mohlo prísť posilniť národný tím na šampionát.

Bratislava 5. apríla (TASR) - Po úvodných dvoch súbojoch so Švédskom, ktorým slovenskí hokejisti odštartovali zápasovú časť prípravy na májové MS v Česku, nenastali v kádri žiadne veľké zmeny. Po sobotňajšom víťaznom dueli (3:1) sa s mužstvom rozlúčil iba útočník Popradu Dávid Gríger, do ďalšieho bloku prípravy by sa naopak mohol od budúceho týždňa zapojiť brankár Marek Čiliak, ktorého Kometa Brno vypadla v semifinále play off českej extraligy.

"Dávid Gríger je mladý chalan, ktorý má perspektívu. Hráči, ktorú tu boli pred ním, však už majú niečo odohrané. Navyše čakáme na finalistov play off - hráčov zo Sparty Praha a možno Banskej Bystrice a Košíc," uviedol tréner SR Vladimír Vůjtek. "V tíme teda zostáva päť pätiek a traja brankári, prípadne príde ešte Čiliak. Možno o týždeň budeme viac regulovať káder. Mužstvo sa buduje dlhšiu dobu, zatiaľ sme nechceli robiť veľké zmeny. Niektorí hokejisti nehrali šesť týždňov žiadny zápas, niekto sa dokáže hneď dostať do zápasového rytmu, inému to môže trvať tri-štyri stretnutia."

Koncom budúceho týždňa by už malo byť jasnejšie, koľko hráčov z NHL by mohlo prísť posilniť národný tím na šampionát. Zatiaľ platí, že Richard Pánik z Toronta a obranca Buffala Andrej Meszároš by sa mali pripojiť k reprezentácii po návrate zo zámoria 21. apríla. Ak sa Floride nepodarí postúpiť do play off, v ten istý deň sa do prípravy zapojí aj útočník Tomáš Kopecký. V hre je stále aj príchod Marka Daňa z Columbusu s Martinom Marinčinom z Edmontonu, keďže ale obaja majú dvojcestné zmluvy, možno ich kluby pošlú na farmy. Všetko bude závisieť od toho, ako sa vyvinie situácia v AHL, Daňov Springfield je v súčasnosti mimo priečok zaručujúcich účasť v play off a hoci Marinčinov tím Oklahoma City sa na nich nachádza, zatiaľ nemá nič isté.

"Stále platí, že pokiaľ tím vypadne v NHL, musí hráč do AHL. U Marka je veľká pravdepodobnosť, že sa Sprinfield nedostane do play off. Preto je aj tá šanca, že posilní náš tím, väčšia, než u iných hráčov," dodal Vůjtek.