Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Laco Nagy po oddychu v USA opäť v reprezentácii: Prišiel som s chuťou

Ladislav Nagy, archívne foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Hoci si v uplynulom období doliečil všetky zranenia, vzhľadom na chýbajúcu zápasovú záťaž sa spoločne s tímom bude ťažšie rozbiehať.

Bratislava 24. marca (TASR) - Ladislav Nagy sa po oddychu v Amerike opäť teší na hokejové povinnosti. Na utorňajšom druhom zraze slovenskej reprezentácie sa pripojil k tímu trénera Vladimíra Vůjteka s vierou, že nasledujúce týždne driny budú dobrým odrazovým mostíkom v príprave na májový šampionát v Prahe. Hoci si v uplynulom období doliečil všetky zranenia, vzhľadom na chýbajúcu zápasovú záťaž sa spoločne s tímom bude ťažšie rozbiehať.

Najproduktívnejší hráč bratislavského Slovana v prebiehajúcej sezóne KHL si dlhú prestávku vyplnil pobytom v USA, kam s ním odcestoval aj spoluhráč Libor Hudáček. "Na dva týždne som si bol oddýchnuť v Amerike a povybavovať nejaké veci v Arizone. Zalyžovali sme si v Aspene, našťastie som sa nezranil a vrátil som sa zdravý. Už minulý týždeň som bol asi päťkrát na ľade a zatrénoval som si s Košicami," uviedol 35-ročný krídelník.

Z druhého zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie 24. marca 2015 v Bratislave. Na snímke útočník Ladislav Nagy.
Foto: TASR - Pavel Neubauer


Na zraz do Bratislavy pricestoval s potrebným elánom. Od hokeja si chvíľku oddýchol, no teraz už plne sústredí svoju pozornosť na májové majstrovstvá sveta. "Prišiel som s chuťou, uvidíme, ako dopadnú prípravné zápasy. Dlho sme mali prestávku, v úvodných dueloch budeme mať ťažšie nohy, ale musíme sa čím skôr do toho dostať. Čaká nás dosť zápasov, osobne si myslím, že na majstrovstvá sveta sa dobre pripravíme," dodal Nagy.

V závere sezóny chcel odísť do švédskeho HV 71, aby si zahral play off a nevypadol z tempa. Vedenie "belasých" mu však nevyšlo v ústrety a majster sveta z roku 2002 musel nútene pauzovať. Napriek bohatej kariére sa v nej s niečím podobným ešte nestretol. "Zažil som to prvýkrát. Nepostúpili sme do play off, mali sme dlhú prestávku. Nebolo to zlé, keďže ma trápili menšie zranenia a dal som sa do poriadku. Vrátil som sa oddýchnutý, teraz bude potrebné dostať sa čo najrýchlejšie do kondície," dodal.

Fotogaléria z druhého zrazu hokejovej reprezentácie SR



S budúcnosťou Slovana je nateraz neisté aj ďalšie pôsobenie Ladislava Nagya v klube. To však pre neho v súčasnosti nie je podstatné. "Vôbec klubové veci neriešim. Rozhodnem sa až po majstrovstvách. Sám neviem, kde budem. Stále mám ešte rok platný kontrakt v Slovane a ten sa zatiaľ nevyjadril, kde bude hrať. Možno zostane v KHL. Ťažko povedať, či sa vráti do extraligy. Počul som, že v Čechách už asi hrať nebude, ale nebolo by zlé, ak by zostal v KHL," zaželal si Nagy.