Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Nashville Predators prepustil trénera Hynesa, nahradí ho Brunette

Vedenie klubu hokejovej NHL Nashville Predators odvolalo Johna Hynesa (na snímke) z pozície hlavného trénera. Foto: TASR - AP

Hynes viedol "predátorov" vyše tri sezóny.

Nashville 31. mája (TASR) - Vedenie klubu hokejovej NHL Nashville Predators odvolalo Johna Hynesa z pozície hlavného trénera. Vo funkcii ho podľa TSN nahradí Andrew Brunette, bývalý kouč Floridy.

Hynes viedol "predátorov" vyše tri sezóny. Hoci mal ešte rok platný kontrakt, manažment klubu ho v utorok informoval, že už nebude na poste pokračovať. Predators nepostúpili v sezóne 2022/2023 do play off, vo vyraďovačke chýbali prvýkrát od roku 2014. Hynes, ktorý v januári 2020 vystriedal Petra Lavioletta, mal na striedačke Nashvillu v základnej časti bilanciu 92 víťazstiev, 64 prehier v riadnom čase a 10 po predĺžení, resp. nájazdoch. Pod jeho vedením Predators nikdy neprešli cez 1. kolo play off.

Štyridsaťdeväťročný Brunette sa stane v poradí štvrtým trénerom Nashvillu v histórii. V uplynulom ročníku pracoval ako asistent trénera Lindyho Ruffa v tíme New Jersey Devils. Predtým počas sezóny 2021/2022 nahradil Joela Quennevillea na striedačke Floridy a Panthers doviedol k Prezidentskej trofeji pre najlepší tím základnej časti. Po vyradení v 2. kole play off mu však vedenie "panterov" novú zmluvu neponúklo. Bývalý kanadský útočník odohral počas aktívnej kariéry vyše 1100 zápasov v NHL, obliekal v nej dresy Washingtonu, Nashvillu, Atlanty, Minnesoty, Colorada a Chicaga.