Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Hokej

Rác nedávno brázdil druholigové klziská, proti Kanade debutoval gólom

Roman Rác Foto: TASR/Martin Baumann

Premiérový presný zásah padol po peknej kombinácii s centrom Patrikom Lušňákom a Rác ním pečatil skóre duelu na 4:1.

Mníchov 7. novembra (TASR) - Slovenský hokejový útočník Roman Rác si lepšiu premiéru v národnom drese ani nemohol predstaviť. Víťazstvo nad kolískou hokeja, i keď len jej európskym výberom, je samo o sebe dosť, no mladý krídelník, ktorý pred pár mesiacmi brázdil iba druholigové klziská v Čechách, ho okorenil aj gólom.

Premiérový presný zásah padol po peknej kombinácii s centrom Patrikom Lušňákom a Rác ním pečatil skóre duelu na 4:1. "Bol to super zápas. Hlavné je, že sme vyhrali, ale ešte k tomu som dal aj gól, takže mám výborné pocity. Paťovi Lušňákovi som sa poďakoval, bola to krásna nahrávka, a aj za puk, ktorý mi zobral," tešil sa po zápase.

Vlani hral druhú ligu

Vlani pritom hral s Olomoucom iba druhú najvyššiu českú súťaž. Vybojoval však postup do extraligy, v prebiehajúcej sezóne patrí k jej najlepším prekvapeniam a momentálne má za sebou už aj debut v národnom drese. Za krátky čas tak urobil veľký skok dopredu a priznal, že pred duelom s Kanadou cítil nervozitu: "Už je po zápase a už to zo mňa opadlo. Bolo to super, trošku rýchlejšie ako som zvyknutý, ale zase som nehral až toľko minút ako v klube, takže sa to dalo vydržať. Pocity sú len tie dobré, treba v tom pokračovať."

Vychutnal si hymnu

Tie najkrajšie chvíle nezažíval bezprostredne po strelenom góle, ale až po konci stretnutia. Keďže nikdy nereprezentoval Slovensko ani na juniorskej úrovni, prvýkrát v živote si po zápase vychutnal národnú hymnu. "Doteraz som to nikdy nezažil a je to skvelé. V šatni sme si potom trochu zakričali a tréner povedal, že je to super, ale že sa máme pripraviť na ďalší zápas," dodal Rác.