Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Hokej

Nespokojný Vůjtek: Zápasy s Českom nesplnili svoj účel

Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek, ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

"Nejde ani tak o to, že sme nezvíťazili, ide skôr o našu hru a tá sa mi nepáčila. Bolo to slabšie ako proti Švédom, ťažko sme si vytvárali príležitosti a vôbec nám nešla kombinácia," povedal Vůjtek.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Vladimír Vůjtek nebol spokojný s výkonom a hrou svojich zverencov v prípravnom dvojzápase s Českom. Národný tím v prvom stretnutí v Jihlave držal so svojím súperom krok (2:3 pp a sn), ale v druhom už jasne ťahal za kratší koniec (1:3).

"Nejde ani tak o to, že sme nezvíťazili, ide skôr o našu hru a tá sa mi nepáčila. Bolo to slabšie ako proti Švédom, ťažko sme si vytvárali príležitosti a vôbec nám nešla kombinácia," povedal Vůjtek. To bolo vidieť najmä v piatkovom stretnutí, v ktorom boli Slováci v ofenzíve bezzubí a jediný gól, ktorý dal Libor Hudáček, sa zrodil po náhodnej akcii, keď sa k nemu odrazil puk a mladý útočník ho pohotovo zavesil pod hornú žŕdku.



V ďalších týždňoch záverečnej prípravy na MS tak budú Vůjtekovi zverenci pracovať opäť na ofenzívnom prejave. "Máme čo trénovať. Už predtým sme dosť nacvičovali práve tie kombinácie, ktoré nám tu vôbec nešli. Každá druhá prihrávka bola zlá. Nedarilo sa nám ani pri spracovaní puku, neviem, či ten ľad bol naozaj až taký zlý... Jednoducho sme to technicky nezvládli. Proste z našej strany to nesplnilo účel, ktorý to malo splniť," zdôraznil kouč.

Napriek nepresvedčivým výkonom celého mužstva našiel Vůjtek aj zopár pozitív. Ako-tak spokojný bol s hrou obrancov a vyzdvihol aj zopár mien z útočníkov. "Som spokojný s niektorými hráčmi v obrane, zlepšili sa oproti prvými zápasom. Nerobili toľko chýb a boli dôraznejší. V prvom stretnutí ma potešil samozrejme Milan Bartovič. Počas oboch odohral svoj štandard Patrik Lušňák a prijemne ma prekvapil Mário Bližňák," pokračoval.

Spokojnosť vyjadril aj s brankárom Júliusom Hudáčkom, ktorý pri neúčasti Jána Laca chytal v oboch stretnutiach v Jihlave. "Tretí gól v druhom zápase mu asi nemal prepadnúť, ale nevidel som dobre, či bol tečovaný, alebo nie. No inak chytal spoľahlivo a s jeho výkonmi sme spokojní," dodal Vůjtek.