Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Hokej

Brodeur bude tri roky asistentom generálneho manažéra St. Louis Blues

Martin Brodeur. Foto: TASR/AP

Štyridsaťtriročný Brodeur strávil 21 sezón v drese New Jersey Devils.

St. Louis 21. mája (TASR) - Legendárny kanadský hokejový brankár Martin Brodeur bude najbližšie tri roky asistentom generálneho manažéra St. Louis Blues. V drese "bluesmanov" odchytal záverečných sedem zápasov v zámorskej NHL. Kariéru ukončil 29. januára, odvtedy bol poradcom generálneho manažéra Douga Armstronga.

"Je to pre mňa veľká príležitosť. Už počas uplynulej sezóny som okúsil, aké je to pohybovať sa v bezprostrednej blízkosti Douga a celej organizácie Blues. Veľmi sa mi táto práca zapáčila a som rád, že sme sa dohodli na trojročnom kontrakte. Urobím všetko pre to, aby som v pozícii asistenta generálneho manažéra pomohol St. Louis stať sa lepším tímom," uviedol Brodeur pre oficiálny portál profiligy.

Štyridsaťtriročný Brodeur strávil 21 sezón v drese New Jersey Devils. S "diablami" sa tešil trikrát zo zisku Stanleyho pohára, štyrikrát sa stal držiteľom Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára profiligy. Na svojom konte má najviac odchytaných víťazných duelov v súťaži (691), z toho bolo 125 po nájazdovom rozstrele. V NHL odchytal spomedzi brankárov najviac zápasov (1266) i minút (74.438).