Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

Chára nemyslí na koniec kariéry: Chcem hrať ďalej, aj v tejto sezóne

Brankár Bostonu Tuukka Rask (vľavo), pomáha mu hráč Bostonu Zdeno Chára (uprostred), vpravo padá Alex Killorn z Tampy počas zápasu zámorskej hokejovej NHL Boston Bruins - Tampa Bay Lightning v Bostone v noci na 8. marca 2020. Foto: TASR/AP

Chárovi, ktorý v tejto sezóne nazbieral v 68 dueloch päť gólov, deväť asistencií a 26 plusových bodov, vyprší súčasný ročný kontrakt po tejto sezóne.

Boston 27. apríla (TASR) - Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára zostáva v čase koronakrízy v neistote, rovnako ako ostatní hráči NHL. Pre kapitána Bostonu je však situácia o to náročnejšia, že je vo veku 43 rokov najstarší hráč zámorskej profiligy. Napriek tomu o konci kariéry neuvažuje a verí v skorý reštart súťaže.

"Nemyslím príliš dopredu. Žijem prítomnosťou a stále verím, že v tejto sezóne ešte nejakým spôsobom budeme hrať hokej," povedal Chára pre stanicu Sportsnet. "Nechcem premýšľať o budúcnosti. Samozrejme, hokej stále milujem a stále mám chuť ísť do toho a bojovať. Ak sa situácia ustáli, tak určite chcem hrať ďalej."

Vedenie NHL prerušilo pre pandémiu koronavírusu ročník 12. marca v čase, keď do konca základnej časti zostávalo odohrať 189 zápasov. Stále nie je známe, či, kedy a akým spôsobom sa sezóna dohrá. Jeden zo scenárov je, že po uvoľnení opatrení by mohli základnú časť dokončiť v troch či štyroch mestách v USA a Kanade, následne by v nich pokračovali aj boje o Stanleyho pohár. Ďalšou alternatívou je po obnovení súťaže naskočiť rovno do play off. Dlhšia herná prestávka hráčom neprospieva, najmä pre starších hokejistov bude ťažšie dostať sa znovu do zápasového tempa. Chára, ktorý ťahá v NHL už svoju 22. sezónu, sa poctivo pripravuje nielen na reštart ligy, ale aj ďalšie možné pôsobenie vo farbách Bruins.

"Zdeno vyhlásil, že chce hrať ďalej," citoval oficiálny web NHL generálneho manažéra "medveďov" Dona Sweeneyho. "Máme s ním unikátny vzťah, ktorý sa budoval už pred mnohými rokmi, ale predovšetkým v uplynulých troch či štyroch sezónach, v ktorých ukázal trpezlivosť. Tá nám umožnila plánovať a potom upraviť jeho zmluvnú situáciu. Dvakrát za sebou podpísal ročné zmluvy, čo bolo pre naše plánovanie dôležité," povedal Sweeney.

Chárovi, ktorý v tejto sezóne nazbieral v 68 dueloch päť gólov, deväť asistencií a 26 plusových bodov, vyprší súčasný ročný kontrakt po tejto sezóne. Jeho Boston bol v čase prerušenia ligy na čele Východnej konferencie i celej súťaže. "Teraz sa musíme starať najmä o seba a o svoje rodiny," zdôraznil skúsený obranca. "Viem, že je to v dnešných dňoch klišé, ale hokej je teraz na vedľajšej koľaji. Áno, je pre nás smola, že sa liga prerušila krátko pred koncom základnej časti, najmä keď sme si verili a boli sme rozbehnutí. Ale nemôže byť vždy všetko perfektné. Dúfam, že budeme čoskoro znovu hrať. Uvidíme, kedy."