Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Hokej

NHL: Chára ukončil karanténu, pripojí sa ku Capitals

Na archívnej snímke Zdeno Chára. Foto: FOTO TASR/AP

Chára podpísal na konci decembra ročný kontrakt s Washingtonom v hodnote 795.000 dolárov a chystá sa na svoju 23. sezónu v profilige.

Washington 5. januára (TASR) - Slovenský hokejista Zdeno Chára ukončil povinnú karanténu a v utorok absolvuje prvý tréning na ľade so svojim novým klubom NHL Washingtonom Capitals. Štyridsaťtriročný obranca vynechal úvodný deň prípravného kempu pred novou sezónou.

V utorok dopoludnia trénoval Chára v posilňovni a poobede vykorčuľoval na ľad s druhou skupinou Caps. "Prešiel testami a môže sa k nám pridať, z čoho sme nadšení. Dnes išiel na ľad s druhou skupinou a v stredu sa pridá k hlavnému tímu," povedal podľa nhl.com tréner Capitals Peter Laviolette. V kempe Washingtonu sa bývalý obranca Bostonu Bruins stretne s krajanmi Richardom Pánikom a Martinom Fehérvárym.

Chára podpísal na konci decembra ročný kontrakt s Washingtonom v hodnote 795.000 dolárov a chystá sa na svoju 23. sezónu v profilige. "Už sa neviem dočkať, kedy sa s ním stretnem a zatrénujeme si na ľade. Myslím, že bude veľkou posilou pre náš tím," povedal o Chárovi obranca Brenden Dillon.