Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

NHL: Dallas zdolal Vegas a vo finále Západnej konferencie vedie 2:1

Alexander Radulov oslavuje gól do siete Vegas v treťom finálovom zápase konferencie play-off. Foto: TASR/AP

Pod triumf Dallasu sa podpísali Jamie Benn gólom a asistenciou pri víťaznom zásahu

Edmonton 11. septembra (TASR) - Hokejisti Dallasu Stars zvíťazili v treťom zápase finále play off Západnej konferencie NHL nad Vegas Golden Knights 3:2 po predĺžení a v sérii sa ujali vedenia 2:1. Rozhodujúci gól strelil po 31 sekundách predĺženia ruský útočník Alexander Radulov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral v drese "hviezd" 15:17 minúty a mal plusový bod.

Dallas v zápase ani raz neprehrával, Vegas však dokázal dvakrát jeho tesný náskok zmazať. Pod triumf texaského klubu sa podpísal kapitán Jamie Benn gólom a asistenciou pri víťaznom zásahu. Pred ním rozohral akciu cez Joea Pavelského, ktorý našiel krížnym pasom voľného Radulova, ten si nakorčuľoval z krídla do kruhu na vhadzovanie a jeho strela zápästím zapadla od pravej žŕdky do bránky. "'Pav' to urobil výborne, videl ma na druhej strane klziska a poslal skvelú prihrávku. Ja som iba zavrel oči a vystrelil," opísal Radulov rozhodujúci zásah. Ruský krídelník strelil druhý najrýchlejší gól v predĺžení duelu play off v klubovej histórii. Skôr sa podarilo skórovať iba Steveovi Paynovi v roku 1981, ktorý rozvlnil sieť iba 22 sekúnd od prvého buly v predĺžení prvého zápasu štvrťfinálovej série s Buffalom.



Oporou Stars bol brankár Anton Chudobin, ktorý zlikvidoval 38 striel súpera. "Bez neho by sme nedostali zápas do predĺženia," pochválil ruského brankára tréner "hviezd" Rick Bowness. Golden Knights v tretej tretine prestrieľali súpera 18:4. "V tretej časti sme si akoby sami strelili do nohy. Našťastie, Chudobin chytal fantasticky. Predviedol parádne zákroky, treba mu zložiť poklonu," dodal kouč.

"Zlatí rytieri" vyhrali na strely 73:44, z toho 40:23 na strely na bránku, no vylámali si zuby na výbornom Chudobinovi. Toho dokázali prekonať iba obranca Shea Theodore v presilovke a Mark Stone. "Samozrejme, takáto prehra je frustrujúca, no nebudeme sa ľutovať, ani hádzať vinu na niekoho iného. Nastúpilo 20 chalanov, každý má na tom svoj podiel," vyjadril sa pre nhl.com útočník Vegas Alex Tuch. "Tento duel sme však mali vyhrať. Teraz sa musíme skoncentrovať na zápas číslo štyri." Ten je na programe v noci na nedeľu o 2.00 SELČ..

3. kolo play off NHL:



finále Západnej konferencie, tretí zápas:

DALLAS STARS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 3:2 pp
(0:0, 1:0, 1:2 - 1:0)
Góly: 40. Oleksiak (Heiskanen, Comeau), 48. Benn (Seguin, Hanley), 61. Radulov (Pavelski, Benn) – 44. Theodore (Stone, Marchessault), 53. Tuch (Karlsson). Brankári: Chudobin - Lehner, strely na bránku: 23:40. /stav série: 2:1/

Slovák v akcii:

Andrej Sekera (Dallas) 15:17 0 0 0 +1 0 0

/pozn.: čas na ľade, góly, asistencie, body, +/-, strely na bránku, trestné minúty/