Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Hokej

New Jersey majú najmladšieho trénera, obetovali za neho voľbu v drafte

John Hynes je novým trénerom Devils. Foto: TASR

Devils tento rok po štvrtý raz z uplynulých piatich sezón nepostúpili do play off.

Newark 3. júna (TASR) - John Hynes sa stal v utorok novým hlavným trénerom klubu NHL New Jersey Devils. Ako informovala webová stránka kanadskej televízie TSN, vo veku 40 rokov bude najmladším koučom v zámorskej hokejovej profilige.

"Diabli" prepustili hlavného trénera Petra DeBoera vlani v decembri, tím do konca sezóny viedli asistenti Adam Oates, Scott Stevens a generálny manažér Lou Lamoriello. Posledný menovaný sa po skončení základnej časti stal klubovým prezidentom, funkciu generálneho manažéra zaujal Ray Shero.

Ten pozná Hynesa z pôsobenia v Pittsburghu, kde viedol farmársky tím Wilkes-Barre/Scranton v AHL. Mužstvo sa pod vedením Hynesa päťkrát za sebou prebojovalo do vyraďovacích bojov o Calderov pohár. Podľa Shera bol Hynes jediným kandidátom na trénerský post. Vedenie Pittsburghu oznámilo, že ako kompenzáciu za uvoľnenie kouča dostalo od New Jersey voľbu v 3. kole budúcoročného draftu.

"Pod Hynesom budú hrať diabli rýchly, útočný hokej. Stelesňuje všetky vlastnosti, ktoré má mať správny tréner," uviedol Shero pre TSN na adresu Hynesa.