Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Hokej

Hokejista Garland podpísal s Vancouverom päťročnú zmluvu

Na snímke hráči Vancouver Canucks, archívne foto. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný pravý krídelník prišiel do Vancouveru spoločne s hviezdnym švédskym obrancom Oliverom Ekmanom-Larssonom. Coyotes touto transakciou získali deviatu pozíciu v drafte 2021.

Vancouver 28. júla (TASR) - Conor Garland podpísal s klubom hokejovej NHL Vancouver Canucks päťročnú zmluvu na 24,75 milióna dolárov. Amerického útočníka, ktorý patril k najlepším hráčom na tohtoročných majstrovstvách sveta v Rige a dostal sa do All Star tímu, získali Canucks nedávno výmenou z Arizony Coyotes. Ročne zarobí 4,95 milióna.

Dvadsaťpäťročný pravý krídelník prišiel do Vancouveru spoločne s hviezdnym švédskym obrancom Oliverom Ekmanom-Larssonom. Coyotes touto transakciou získali deviatu pozíciu v drafte 2021. Pre budúci rok si zabezpečili miesto v 2. a pre rok 2023 v 7. kole výberu talentov. K tomu dostali troch skúsených hráčov z ofenzívnych radov Canucks: Louia Erikssona, Antoinea Roussela a Jaya Beaglea.

Garland strelil v minulej sezóne 12 gólov a pridal 27 asistencií v 49 zápasoch, celkovo získal v 164 dueloch 96 bodov. Canucks zároveň oznámili, že vykúpili zo zmluvy brankára Bradena Holtbyho.